Antena Căutare

Ce fac copiii refugiați din Ucraina, care ajung în sala 3 din Gara de Nord. Imaginile au stârnit numeroase reacții

O tânără care a ales să facă voluntariat pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina a filmat ce se întâmplă în sala 3 din Gara de Nord. Imaginile au devenit virale și au stârnit numeroase reacții.

persoana stand intr-o gara Galerie
O tânără a filmat ce se întâmplă în Gara de Nord din București cu copiii refugiați din Ucraina | sursa foto: Shutterstock

Nu mai este o noutate faptul că războiul declanșat de Rusia în Ucraina a dus, în mod inevitabil, la apariția unui val mare de refugiați. O parte dintre cei care au ales să fugă de pericol au ales să treacă granițele României, unii doar în tranzit, alții alegând să rămână aici până găsesc transport, cazare, un loc de muncă sau până la rezolvarea conflictului din Ucraina.

O tânără voluntară pe nume Carla Buleanu a filmat imagini emoționante și a arătat ce se întâmplă în sala 3 din Gara de Nord (București) și ce fac mulți dintre copiii care poposesc aici.

Ce fac copiii refugiaților care ajung în sala 3 din Gara de Nord, din București

În dorința de a-și ține copiii departe de pericolele din Ucraina, mulți părinți au ales să fugă din calea războiului către alte state. În ultimele zile, zeci de mii de refugiați au trecut granițele țării noastre, fie cu scopul de-a rămâne aici, fie cu scopul de-a merge mai departe, către Polonia, Ungaria, Germania și nu numai.

Citește și: O româncă a primit de la o fetiță refugiată din Ucraina o geantă și un bilet scris de ea. Mesajul copilei a devenit viral

În Gara de Nord din București, sala 3 s-a transformat complet. Acum, încăperea e ticsită de bagaje și, pe lângă părinții epuizați și cu chipuri triste, copiii găsesc puterea să se joace și să uite, măcar pentru o clipă, de drama pe care o trăiesc în prezent.

Mulți voluntari se implică constant și oameni cu suflet încearcă să aducă în Gara de Nord din București alimente, scutece de bebeluși, lapte praf, haine, pături, produse de igienă și alte lucruri de primă necesitate. Dar fiindcă mulți dintre cei din sala 3 sunt copii, unii dintre voluntari au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a transforma o simplă sală de așteptare într-un loc ceva mai cald, menit să aducă bucurie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„În toată avalanșa asta plină de tristețe, neputință și disperare vreau să vă las aici puțină bucurie.

Asta se întâmpla azi în capătul sălii 3 din Gara de Nord, sala și gara care ne-au fost casă timp de 3 zile, iar casele noastre ne-au fost hotel, pentru că am ajuns acolo doar să dormim 4-5 ore, asta ca să o luăm de la capăt a doua zi, pentru niște oameni care au fost smulși de Acasă.

Citește și: Un băiat de 11 ani a fugit din Ucraina și a mers singur până în Slovacia! Avea un rucsac și un număr de telefon scris pe mână

Am multe să vă spun, mult prea multe, dar trebuie să se așeze tot muntele ăsta de emoții prin care am trecut de vineri până azi. Îmi bubuie inima, efectiv când mă gândesc la MINUNILE de oameni care au ales să facem echipă zilele astea, la poveștile întâlnite acolo, la copii, la căței, la legături care s-au născut în gară și la miezul de magie în ambalaj de război.

Noapte bună, vă las cu râsete de copii.”, a scris Carla Buleanu pe pagina sa personală de Facebook.

Așa cum era de așteptat, imaginile publicate au devenit virale și au stârnit un val puternic de emoții și reacții în rândul internauților, care au lăudat din plin modul în care unii voluntari au reușit să facă o mică „oază” de liniște și bucurie pentru niște copii fugiți din calea războiului.

Antena 1 și Fundația Mereu Aproape lansează campania Uniți pentru copiii războiului... România iese din starea de alertă și toate restricțiile vor fi ridicate. Ce a anunțat ministrul Sănătății Alexandru Rafi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x