Antena Căutare

Ce le spunea Arsenie Boca femeilor în Postul Paștelui: "Să aveţi împreunare cu bărbatul numai marţi şi joi"

În urmă cu 30 de ani, părintele Arsenie Boca a trecut în nefiinţă, dar a lăsat în urma sa scrieri și rugăciuni cu o însemnătate și cu o putere aparte pentru credincioși. Cel supranumit "Părintele Ardealului" vorbea mereu despre credință și despre minunile pe care forța divină le poate face pentru credincioși. În postul Paștelui, Arsenie Boca spunea mereu că femeile trebuie să țină sema de câteva reguli.

În urmă cu 30 de ani, părintele Arsenie Boca a trecut în nefiinţă, dar a lăsat în urma sa scrieri și rugăciuni cu o însemnătate și cu o putere aparte pentru credincioși. Cel supranumit "Părintele Ardealului" vorbea mereu despre credință și despre minunile pe care forța divină le poate face pentru credincioși. În postul Paștelui, Arsenie Boca spunea mereu că femeile trebuie să țină sema de câteva reguli.

"Dacă nu alăptaţi copii, veţi alăpta cancer!" „Nu creşteţi câini, creşteţi copii. Nu vreţi copii? Trăiţi ca fraţii!"

Iată ce cuvânta Arsenie Boca într-una din slujbele sale, conform unui extras din cartea “Pravila Albă”: „Mama mea când a rămas însărcinată cu mine s-a uitat la icoana Maicii Domnului şi a pictat-o în inima ei. A pictat-o rugându-se la Maica Domnului, cum se rugau Sfinţii Ioachim şi Ana: «Maica Domnului, îţi cer un copil, fie parte bărbătească, fie parte femeiască, care să îţi slujească ţie, Maicii Domnului şi Domnului Iisus Hristos. Nu pentru mine îl cer». După ce-am terminat studiile, mama credea că am să mă stabilesc ca orice om la casa lui. Când a aflat ce intenţii aveam (să se călugărească - n.n), mi-a luat capul în mâini, m-a sărutat şi m-a binecuvântat zicându-mi: - O, dragul meu şi scumpul meu, de când mă rog eu pentru asta!".

Femeile primeau sfaturi importante de la părintele Ardelului, tot cu referire la copii și la perpetuarea neamului.

«Dacă vreţi să aveţi copii curaţi, să aveţi împreunare cu bărbatul numai marţi şi joi, pentru că celelalte sunt zile oprite; să nu fiţi băuţi. Odată ce ai rămas gravidă să nu mai ai împreunare cu bărbatul. Nici cât timp alăptezi»”.

Durere fără margini pentru o mamă din Galați!  Cei doi copii ai ei au murit în aceeași zi, din același motiv, la câteva ... Mesajul sfâșietor al iubitului tinerei care a murit la Paris, cu puțin timp înainte de a fi cerută de soție: ”Mi-ai răpi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x