Live acumiUmor Sezonul 10 (r)
Prime Time 20:30Chefi la cutite Sezonul 9

Ce măsuri iau autoritățile după ce la Timișoara au murit trei persoane care locuiesc în același bloc

Ce măsuri iau autoritățile după ce la Timișoara au murit trei persoane care locuiesc în același bloc

Măsuri anunțate de autoritați in cazul blocului din Timisoara unde 3 persoane au decedat

Autoritățile anunță măsuri după ce într-un bloc din Timișoara au murit 3 persoane, doi copii și mama unuia dintre ei, prezentând simptomele unei intoxicații. Reamintim că alte 14 perspane au fost internate în spital, iar blocul a fost deratizat recent.

Blocul din care și-au pierdut viața doi copii, de 9 zile, respectiv de 3 ani, și o femeie de 29 de ani, a fost evacuat în totalitate. 14 oameni au fost duși la spital pentru analize.

„Există suspiciune unei cauze toxice. UPU SMURD a anunţat DSP şi Poliţia. Din partea ISU Timiş s-a deplasat echipajul CBRN pentru cercetare. La ora 14.00 a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi s-a stabilit evacuarea întregului bloc (parter plus 4 etaje)”, anunţă ISU Timiş.

De asemenea, 14 persoane au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe pentru a li se recolta analize medicale, ca măsură preventivă.

La faţa locului echipajul CBRN din cadrul ISU Timiş face măsurători în toate apartamentele.

„În urma şedinţei Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă s-au dispus următoarele măsuri: evacuarea/relocarea întregului imobil parter plus 4 etaje - 200 de apartamente; evaluarea medicală a tuturor persoanelor din imobil la cele 2 spitale din Timişoara; cazarea persoanelor in spatiile identificate la nivelul municipiului Timişoara; asigurarea apei potabile de către Consiliul Judeţean Timiş; centralizarea datelor referitoare la adresa Miorita 8, Timişoara din partea STS şi UpU pentru a identifica eventuale alte persoane afectate; executarea primei cercetări CBRN cu echipajele ISU Timiş şi ISU Bihor; executarea primei cercetări chimice la alte două locaţii identificate de IPJ Timiş; activarea grupei operative a ISU Timiş şi deplasarea punctului de comanda mobil şi organizarea unei conferinţe de presă la ora 16:00, la locul desfăşurării evenimentului”, arată ISU Timiş.

Citește și:

Noi dezvăluiri! În blocul din Timișoara a fost împrăștiată o substanță toxică! „Datele preliminare arată că s-a împrăștiat cu pesticid”

Raed Arafat, primele declarații după ce o mamă și doi copii au murit în urma unei deratizări: ”ISU verifică dacă există substanțe toxice!”​

Recomandari