Ce nume se sărbătoresc de Sfântul Ion, pe 7 ianuarie. Cui spunem ”La mulți ani” în această zi

Pe data de 7 ianuarie, imediat după Bobotează, creștinii sărbătoreasc soborul Sfântului Ioan Botezătorul. Circa două milioane de români își serbează ziua de nume de Sfântul Ion.

Pe data de 7 ianuarie, imediat după Bobotează, creștinii sărbătoreasc soborul Sfântului Ioan Botezătorul

Hepta.ro

Printre aceștia se numără și derivatele numelor de Ion și Ioana, respectiv Oana, Onuța, Nelu, Nela, Janina, Jana, Janos, Jean, Jeana, Jeanot, Jovanni, Johanna, Juan, Juana, Juanito, Johan, Iana, Ionuț, Ionică, Ionela, Ionel, Ioanichie, Ioan, Ioannis, Ianoș, Ivan, Ivana, Gianina, Gianni, Giovanni, Yanni, Yannos, Yannis.

Dacă nu ai inspirație și vrei să le trimiți un SMS simpatic sărbătoriților de Sfântul Ion, te poți inspira din următoarele idei de mesaje de La mulți Ani.

Care este originea numelor Ioan/Ion și Ioana

Ioan şi Ioana redau numele arhaic Johanan care este compus din particula „JO” – abreviere pentru „Jahve” (Ilie) şi verbul „hanan” – tradus prin a avea milă, a milui, a face o favoare.

Astfel, Ioan, Ioana se traduc prin „Dumnezeu a avut milă”.

Citește și: Rugăciune tămăduitoare către Sfantul Ioan Botezatorul. Alungă necazurile și aduce rezolvare problemelor

Iniţial, acest prenume a fost o fomulă de recompensă adusă divinităţii, în faţa minunii naşterii unui copil.

De asemenea, ambele nume, Ioan și Ioana, au avut un impact major asupra onomasticii creştine prin sfinţii care le-au purtat.

Care este semnificația numelor Ioan/Ion și Ioana

La mulți ani, Ion/Ioan! Conform tradiției populare, persoanele care poartă numele Ioan sunt oameni cu o curiozitate debordantă.

Cunoștințele lor le permit să se simtă mai în largul său în societate unde își pot valorifica ceea ce știu.

De asemenea, ei sunt exigenți cu cei din jur dar și cu propriile persoane. Ei admit să comită unele greșeli sau să nu le iasă foarte bine tot ceea ce fac. Se spune că cei ce se numesc Ioan sunt mereu în căutarea perfecțiunii, cea pe care o ating destul de des.

Citește și: Mesaje de "La mulți ani". Idei de urări și felicitări speciale pentru zile de naștere și onomastice

La mulți ani, Ioana! Se crede că femeile care poartă numele Ioana sunt simple și naturale, cu picioarele pe pământ. Ele sunt guvernate de planeta Saturn și, de obicei, se nasc în semnul astrologic Taur sau Capricorn, ceea ce le conferă un caracter afirmat, deloc influențabil și o voință de fier.

În ceea ce privește munca, Ioana adoptă o atitudine extremistă și rezervată. Există cazuri în care persoanele cu acest nume fac lucrurile doar pe jumătate din cauza unor blocaje sau inhibiții care nu o lasă să continue. Ioana se îndoiește de propriile capacități și are tendința de a se ascunde în spatele unei atitudini reci.

Ultimele știri