Antena Căutare

Ce pensie are Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România, și ce avere îi va lăsa fiicei sale, Eliza. Tânăra are 17 ani acum

Adriana Iliescu, cea mai bătrână mamă din România a vorbit despre pensia pe care o primește după o viață de muncă. A cunoscut-o o lume întreagă atunci când a intrat în Cartea Recordurilor drept cea mai în vârstă femeie care a născut un copil sănătos.

Legat de pensie, Adriana Iliescu nu este tocmai mulțumită de sumele primite, însă este recunoscătoare pentru ce are și că își poate crește fiica.

Getty Premium

Pe 16 ianuarie 2005, Adriana Iliescu intra în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai în vârstă femeie care a dat naștere unui copil. Avea 66 de ani și 8 luni pe atunci, astăzi are 83 de ani și își crește fiica aproape majoră din banii de pensie.

Eliza are 17 ani în prezent și locuiește alături de mama sa într-o casă modestă, dar cu tot ce le trebuie celor două. Adriana Iliescu, fosta profesoară universitară de limba și literatura română s-a mândrit mereu cu performanțele Elizei de la școală și a spus în repetate rânduri că învață împreună, pentru că nu-și permit meditații.

Care este pensia actuală a Adrianei Iliescu, cea mai bătrână mamă din România

Cu toate că, de mai mulţi ani, Adriana Iliescu are mai multe procese în ceea ce priveşte averea sa, femeia este optimistă şi promite că totul va ajunge în posesia fiicei sale. "Eu sper că se vor termina şi că voi câştiga, problema este să se termine în favoarea mea, judecătorii să fie obiectivi şi eu să nu mai fac alte demersuri" declara aceasta în urmă cu câtiva ani.

Adriana Iliescu este precaută şi şi-a făcut deja planurile în ceea ce o privește pe fiica sa. "Eu îi las moștenire două apartamente şi o las în grija doctorului care m-a ajutat cu fertilizarea în vitro şi care este şi naşul fetiţei", a mai spus aceasta.

Legat de pensie, Adriana Iliescu nu este tocmai mulțumită de sumele primite, însă este recunoscătoare pentru ce are și că își poate crește fiica.

„Nu ne-a fost ușor, dar am trecut împreună prin toate. Am trăit din pensia mea de profesor, aș adăuga chiar profesor universitar, dar și din indemnizația pe care o primesc de la Uniunea Scriitorilor. Adică ceva în jurul a 2.000 de lei.

Nu dau amănunte, însă una peste alta nu e vorba decât despre o pensie amărâtă. Ne-am gospodărit cu cât am avut și nu am cerut nimănui nimic!”, a spus Adriana Iliescu pentru playtech.

Eliza, un elev eminent încă de mică

Înainte să intre la liceu, Eliza Iliescu a participat la numeroase concursuri, iar în urma unora dintre acestea, a câștigat burse de merit. La 10 ani, ea era în clasa a VI-a, iar clasa a V-a a terminat-o cu note foarte mari, dar și cu premii luate la competiții.

La unul dintre ele, fiica Adrianei Iliescu a primit suma de 1.000 de lei, bani pe care i-a cheltuit într-o clipă după ce a mers într-un magazin. Potrivit mărturisirilor mamei Elizei Iliescu, ea și-a dorit un smartphone și l-a avut.

Fostul cadru didactic, profesor universitar de literatură română și autoare de povești pentru copii, a devenit cea mai vârstnică mamă din România, după ce a devenit mamă la vârsta de 66 de ani. Eliza Maria Bogdana s-a născut pe data de 16 ianuarie 2005, la Maternitatea Giulești din București.

Alexandru Rafila, anunț important pentru cei care nu au făcut doza a treia de vaccin. Ce se întâmplă cu certificatele Co... Diferența între vaccinul împotriva Covid-19 destinat copiilor și cel destinat adulților. Explicațiile medicului Mihai Cr...
Zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care se vor confrunta cu probleme
Astrele vorbesc despre trei zodii ghinioniste în ziua de 28 mai 2023. Nativii din zodiac se vor...
Horoscopul zilei de 29 mai 2023. Scorpionii reușesc să-și crească veniturile. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 29 mai 202 spune că nativii din zodia Scorpionului reușesc să-și crească...
Parteneri
7 tipuri de acizi pentru față. Cum îi integrezi în rutina de îngrijire
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x