Antena Căutare

Ce pensii se pot cumula cu alte venituri! Informațiile pe care trebuie să le știe orice român care vrea să muncească

Românii care încasează pensie pentru limită de vârstă, anticipată de invaliditate sau de urmaș pot, de cele mai multe ori, să-și cumuleze veniturile din pensii cu altele. 

Românii care încasează pensie pentru limită de vârstă, anticipată de invaliditate sau de urmaș pot, de cele mai multe ori, să-și cumuleze veniturile din pensii cu altele.

Astfel, conform avocatnet.ro, persoanele care beneficiază de pensii își pot cumula veniturile cu altele, însă, totul depinde de tipul de pensie pe care-l are.

Astfel, persoanele care sunt pensionate pentru limita de vârstă pot cumula pensia cu venituri din salarii ori cu altele obținute din activități independente, precum cea desfășurată ca persoană fizică autorizată. Nu există, însă, o sumă maximă ori minimă.

De cealaltă parte, persoanele pensionate anticipat sau anticipat parțial își pot cumula veniturile dintr-o astfel de pensie cu orice venituri dintr-o activitate independentă, indiferent de venitul obținut prin intermediul activității indepdendente. Ei nu pot, însă, să obțină venituri salariale din funcții elective, cu excepția indemnizației de consilier județean ori local.

De asemenea, persoanele care încasează pensii de invaliditate (gradul I și gradul II) nu pot cumula pensia cu venituri din salarii, însă o pot cumula cu venituri din activități independente.

În schimb, în cazul pensiei de invaliditate de gradul al III-lea, se aplică aceleași reguli, cu excepția faptului că cei care obțin astfel de pensii pot obține și venituri salariale, în limita a jumătate din programul normal de lucru al locului de muncă.

Pensia de urmaș poate fi cumulată cu venituri din activități independente.

Poți crede? Un escroc italian a operat în România, de zeci de ori. ”Nu știa să-și pună mănușile!”... Ministerul Educației nu renunță la examenul de admitere la liceu. Andronescu: "Avem elevi care ajung în clasa a VII...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x