Antena Căutare

Ce se întâmplă cu moștenirea fabuloasă a familiei Picasso, după moartea lui Claude Ruiz-Picasso. Pe mâinile cui ajunge

Claude Ruiz-Picasso a murit la 76 de ani. În cursul acestui an a murit și mama sa, pictorița franceză Françoise Gilot. Aceasta s-a stins din viață la vârsta de 101 ani. Fiul lui Picasso a gestionat moșia lăsată de tatăl său.

colaj claude ruiz-picasso, pablo picasso și tablou de pablo picasso Galerie
Claude Ruiz-Picasso, fiul celebrului pictor spaniol, a decedat la vârsta de 76 de ani | hepta, GettyImages

Conform The Guardian, avocatul lui Claude Ruiz-Picasso, Jean-Jacques Neuer, a anunțat că fiul celebrului pictor spaniol a murit în Elveția, la vârsta de 76 de ani. Jean-Jacques Neuer nu a anunțat și cauza morții acestuia.

Claude Ruiz-Picasso, fiul lui Picasso, a murit

Fiul celebrului pictor spaniol a fost fotograf și regizor. De asemenea, el s-a ocupat și de moșia lăsată de Pablo Picasso, încă din 1989, când a început să gestioneze problemele privind drepturile de autor, reproducerea și mărcile comerciale, până în luna iulie a acestui an, când a lăsat această responsabilitate Palomei, sora sa mai mică.

Citește și: Lucrări de Matisse, Degas şi Picasso, cele mai scumpe opere din licitaţia de grafică „Vive la France!”

Nu de puține ori, modul în care a acționat Claude a fost criticat de ceilalți descendenți ai pictorului spaniol. De exemplu, în 1999, Claude a vândut numele și semnătura Picasso companiei auto Citroën, care a dus la discuții aprinse cu nepoata sa Marina.

Claude Ruiz-Picasso a fost timp de aproape un an de zile asistentul celebrului fotograf Richard Avedon. Totodată el a lucrat ca fotojurnalist pentru Time Life, Vogue și pentru revista americană Saturday Review.

În 2011 a fost decorat cu cea mai înaltă onoare a Franței, Legiunea de onoare, pentru munca sa în calitate de artist și administrator, desemnat de instanță, a proprietății tatălui său.

Citește și: A primit cadou un bilet de tombolă. Acum are un milion de euro... pe perete: „I-ar fi plăcut până și lui Picasso!”

Câți copii a avut celebrul pictor Pablo Picasso

Claude Ruiz-Picasso a mai avut încă trei frați: Paul, fratele mai mare care a murit în 1975, mama sa fiind balerina Olga Khokhlova; Maya, în urma relației cu modelul francez Marie-Therese Walter, care a murit îm 2022 și Paloma, a cărei mamă a fost tot pictorița franceză Françoise Gilot.

Relația dintre cei doi frați, Claude și Paloma, și tatăl lor, Pablo Picasso, a avut parte de suișuri și coborâșuri. Celebrul pictor a întrerupt orice legătură cu ei atunci când mama lor a vrut să-și publice memoriile care aveau în centru relația lor.

Cum a devenit Claude Ruiz-Picasso moștenitorul legal al lui Pablo Picasso și ce se întâmplă cu averea

În urma unui proces, intentat în 1970 și încheiat în 1973, după moartea artistului, Claude și Paloma au fost recunoscuți ca moștenitori ai lui Pablo Picasso.

Moșia Picasso este una dintre cele mai bogate din lumea artei. La moartea lui Pablo Picasso, au rămas peste 45.000 de lucrări, printre care 1.885 de picturi, 1.228 de sculpturi, 7.089 de desene, 30.000 de gravuri, 150 de caiete de schițe și 3.222 de lucrări ceramice. De asemenea, au rămas și milioane în cash. În mare, valoarea moșiei a fost estimată la acea vreme la 650 de milioane de lire.

Citește și: O femeie din Italia a câştigat la tombolă un tablou de Picasso în valoare de un milion de euro

Timp de șase ani s-a dezbătut împărțirea averii, deoarece nu a fost lăsat niciun testament. În cele din urmă a fost împărțită între cei trei copii rămași în viață, Claude, Paloma și Maya, și cei doi nepoți ai artistului, Marina șiBernard Ruiz-Picasso.

Scriitoarea Deborah Trustman observa la momentul acela că legăturile dintre moștenitorii pictorului „seamănă cu una dintre construcțiile [lui] cubiste – soții, amante, copii legitimi și nelegitimi (cel mai mic născut la 28 de ani după cel mai mare) și nepoți – toate înșirate ca o coloana vertebrală”.

Claude Ruiz-Picasso a fost căsătorit cu Sylvie Vautier și au împreună doi copii.

(P) Uniforma de jandarmi, de la tricouri și cămăși la pantaloni tactici și jachete... Băutura preferată care ar putea dispărea din magazine din cauza schimbărilor climatice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x