O femeie din Italia a câştigat la tombolă un tablou de Picasso în valoare de un milion de euro

O femeie din Italia a câştigat un tablou creat de Pablo Picasso în valoare de 1 milion de euro, la o tombolă, după ce a primit cadou biletul norocos, relatează BBC.

Biletul a fost ales în timpul unei extrageri live efectuate de casa de licitaţii Christie's din Paris.

Evenimentul de strângere de fonduri pentru organizaţia Care a fost amânat de două ori - mai întâi pentru a fi vândute mai multe bilete, apoi din cauza restricţiilor impuse pe fondul pandemiei.

Tabloul „Nature Morte” (1921) a fost premiul oferit.

Lucrarea de mici dimensiuni, 23 cm x 46 cm, prezintă un pahar de absinth şi un ziar aflate pe o masă.

Tombola a generat donaţii de 5,1 milioane de euro după ce au fost vândute 51.000 de bilete (fiecare la preţul de 100 de euro). Aproximativ 29% dintre ele au fost vândute în Franţa.

Organizatorii au spus că 4,2 milioane de euro din total vor merge către proiecte pentru apă curată în şcoli şi sate din Madagascar, Maroc şi Camerun.

David Nahmad, colecţionar miliardar din Monaco, cel care a oferit tabloul, va primi 900.000 de euro. El a donat 100.000 de euro către Care.

„Lui Picasso i-ar fi plăcut o astfel de operaţiune, pentru că era o persoană foarte interesată de cauzele umanitare şi sociale”, a declarat Peri Cochin, organizatoarea tombolei, pentru Reuters. „Această criză provocată de coronavirus a evidenţiat cât de important este să ne spălăm mâinile şi asta poate fi făcut doar cu apă curată”, a completat ea.

Sursa : news.ro

Ultimele știri