Antena Căutare

Legea pensiilor aduce schimbări drastice! Ce se întâmplă cu românii care vor să se pensioneze mai repede

Noua lege a pensiilor, care a fost aprobată de curând de Guvern, aduce schimbări noi pentru persoanele care vor să se retragă mai repede din activitate. 

Noua lege a pensiilor, care a fost aprobată de curând de Guvern, aduce schimbări noi pentru persoanele care vor să se retragă mai repede din activitate.

Astfel, potrivit noii legi a pensiilor studiile de master și cele de doctorat vor fi luate în calcul la stabilirea punctajului, iar bărbații cu 43 de ani de activitate vor putea să se pensioneze cu cinci ani mai devreme, mai exact la 60 de ani.

De asemenea, persoanele care vor să se retragă din activitate mai devreme pot face asta, conform noii legi a pensiilor, ce urmează să intre în vigoare peste trei ani, însă este musai să aibă stagiul complet de muncă, dar și alți opt ani în plus.

Studiile de facultate, de master și doctorat vor fi luate în calcul la stabilirea vechimii pentru pensie, însă persoanelor care au lucrat în timpul acestora li se va lua în calcul doar perioada în care au lucrat.

În ceea ce privește pensionarea în cazul mamelor, acestea vor putea să încaseze bani mult mai repede, întrucât beneficiază de o reducere cu șase ani, dacă au născut și crescut trei copii, iar de la al patrulea vor primi câte un an în plus.

Tunete și fulgere pe internet! O poezie a lui George Topârceanu, „MASACRATĂ” într-un manual de Limba Română... România, devastată de un seism de 7,5 grade. Ce s-a întâmplat în timpul exercițiului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x