Live acumChefi la Cutite
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Anunțul zilei! Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor după 15 mai. Ludovic Orban a făcut declarații

Premierul Ludovic Orban a făcut o declarație despre șomajul tehnic. Acesta spune ce se va întâmpla cu salariile bugetarilor după data de 15 mai.

Anunțul zilei! Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor după 15 mai. Ludovic Orban a făcut declarații

Ludovic Orban a declarat că șomajul tehnic pentru bugetari nu mai e un subiect de actualitate în condițiile în care stare de urgență va ajunge la final pe data de 15 mai.

„Ne apropiem de finalul stării de urgență, nu mai e contextul necesar. Am gândit, am analizat, nu mai e de actualitate (n.r. - șomajul tehnic în aparatul bugetar)”, a precizat Ludovic Orban, în cadrul unei conferințe.

Tratament nou pentru Covid: sângele pacienților vindecați se introduce în corpurile celor bolnavi. Horațiu Moldovan: Introducem o terapie cu plasmă hiperimună

Diminuarea veniturilor bugetarilor cu 25%, în contextul pandemiei de COVID-19, „nu mai este de actualitate”.

Prevederile șomajului tehnic nu s-ar fi aplicat personalului medical, polițiștilor, jandarmilor, profesorilor și personalului din ministerul muncii.

Semnal de alarmă! Un alt simptom mai puțin cunoscut al coronavirusului a fost identificat. "Oricine observă acest semn, pe lângă simptomele specifice, să meargă de urgenţă la spital"

Ludovic Orban a fost întrebat după vizita la Institutul Cantacuzino ce se mai întâmplă cu proiectul intrării în șomaj tehnic, iar răspunsul premierului a fost că „nu mai este de actualitate”.

Rugat să precizeze motivul, premierul a răspuns: „Pentru că ne apropiem de finalul stării de urgență”.

Ne apropiem oricum de finalul prelungirii stării de urgență

Din 15 mai, purtarea măștilor va fi obligatorie, iar declarația pe propria răspundere dispare. Klaus Iohannis, ultimele măsuri anunțate în România

„Pentru că o mare parte dintre cei care lucrează în instituțiile publice sunt implicați în prima linie a bătăliei, cum e Ministerul Sănătății. Nu poți să renunți la nimeni din această zonă, dimpotrivă, mai avem nevoie de specialiști suplimentari.

Ministerul Apărării, MAI, Ministerul Muncii, care e implicat în derularea tuturor programelor de sprijin referitor la șomajul tehnic și celelalte forme de sprijin pentru profesioniști și alte categorii de angajați. O mare parte din sectorul public este foarte puternic turat, ne apropiem oricum de finalul prelungirii stării de urgență și nu mai e contextul necesar. Am gândit, am analizat, până la urmă nu mai e de actualitate”, a completat Orban.

Numărul deceselor de coronavirus în România

"Avem resurse și pegătim măsurile de relansare economică"

Cu privire la șomajul tehnic pentru angajații din mediul privat, Orban a spus că „avem resursele” pentru prima perioadă și sunt prevăzute în buget.

„O parte dintre ele (resurse, n.red.) vor fi decontate, adică vor fi susținute din bugetul UE, din sumele alocate pentru România. Avem resurse și pegătim măsurile de relansare economică, care vor trebui să țină cont de planul de relansare, în funcție de cum afectează diferite activități economice pregătim măsurile de susținere”, a mai spus Ludovic Orban.

Oficial! Când se vor redeschide școlile în România! Nelu Tătaru a făcut anunțul! Cu ce schimbări se vor confrunta elevii

Bugetarii din instituțiile administrației centrale și locale ar fi urmat să se împartă și să lucreze jumătate din lună pentru 75% din salariul de bază. Proiectul a fost pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, de la începutul lunii aprilie, dar nu a fost adoptat. Atunci, premierul declara că toți trebuie să preia din greutatea crizei provocate de epidemia de coronavirus.

Recomandari