Antena Căutare

Semnal de alarmă! Un alt simptom mai puțin cunoscut al coronavirusului a fost identificat. "Oricine observă acest semn, pe lângă simptomele specifice, să meargă de urgenţă la spital"

Nu este de joacă! Simptomeleor specifice coronaviruslui precum tuse seacă continuă, febră, oboseală și dureri de cap, se mai adaugă un simptom mai puțin cunoscut asupra cărora medicii atrag atenția.

Semnal de alarmă! Un alt simptom mai puțin cunoscut al coronavirusului a fost identificat. "Oricine observă acest semn, pe lângă simptomele specifice, să meargă de urgenţă la spital"
Semnal de alarmă! Un alt simptom mai puțin cunoscut al coronavirusului a fost identificat.

Este foarte important să cunoşti principalele simptome specifice noului coronavirus şi, potrivit NHS (Serviciul Naţional de Sănătate) tusea uscată continuă şi febra sunt două dintre principalele semne însă, pacienţii care s-au recuperat de coronavirus au menţionat multe alte simptome pe care le-au experimentat în timpul îmbolnăvirii, printre care şi durerile de cap şi pierderea mirosului sau a gustului.

Un simptom mai puțin cunoscut al coronavirusului

Un nou simptom al coronavirusului, semnalat de pacienții cu COVID-19! „A fost unul dintre primele semnale pe care mi le-a dat corpul, după ce m-am infectat!”

Dar asta nu e tot, pe lângă aceste simptome s-a mai depistat încă un semn care le-a atras atenţia specialiştilor: colorarea buzelor. Dacă observi că buzele încep să devină albastre, acest aspect indică pneumonia, o complicaţie a coronavirusului sever, ceea ce înseamnă că trebuie să mergi direct la spital, informează The Express, citat de CSID.

Simptome comune ale pneumoniei sunt tusea şi dificultatea de a respira, dar şi colorarea buzelor, acestea devenind albastre, ceea ce semnalează lipsa oxigenului din sânge.

Un aliment ar ajuta organismul în lupta cu noul coronavirus! Explicația specialiștilor

Bineînţeles, pneumonia nu este singura afecţiune care duce la albăstrirea buzelor, ci şi şocul septic, probleme ale inimii sau plămânilor pot provoca şi ele lipsa oxigenului şi schimbarea culorii pielii.

Se pare că majoritatea pacienţilor diagnosticaţi cu noul coronavirus s-au confruntat cu simptome uşoare sau moderate, printre care reamintim dificultatea de a respira, tusea şi senzaţia de oboseală.

Alte persoane infectate cu noul virus respirator s-au confruntat cu simptome extreme sau chiar au făcut pneumonie. NHS descrie pneumonia ca fiind ”o umflătură a ţesutului unuia sau ambilor plămâni”.

„Am luat coronavirus de pe niște plase de cumpărături! Sunt îngrozită! Nu mi-a fost niciodată mai rău!”. O femeie s-a infectat cu COVID-19, în izolare

De asemenea, au adăugat că ”la capătul tuburilor respiratorii care se regăsesc în plămâni se regăsesc mici săculeţi cu aer. Dacă ai pneumonie, aceştia se inflamează şi se umple cu lichid”.

Experţii NHS avertizează că oricine observă acest semn să meargă de urgenţă la spital sau să ceară îngrijiri.

(sursa --> CSID)

Acesta este noul dezinfectant, la preț accesibil, folosit în spitalele din Japonia unde este penurie de materiale sanita... Alertă de vânt puternic în mai multe județe, până miercuri dimineața. Vezi zonele vizate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x