Tratament nou pentru Covid: sângele pacienților vindecați se introduce în corpurile celor bolnavi. Horațiu Moldovan: Introducem o terapie cu plasmă hiperimună

Tratamente noi pentru bolnavii în stare gravă din cauza coronavirus. Horațiu Moldovan: Introducem o terapie cu plasmă hiperimună

"Suntem pe cale să introducem o terapie performantă, o terapie dezvoltată recent, așa numita o terapie cu plasmă hiperimună. Asta înseamnă că de la pacienții care s-au vindecat de infecția cu coronavirus se recoltează plasmă sangvină care conține o concentrație ridicată de anticorpi anti-covid. Este trecută printr-un proces de plasmafereză și se injectează aceasta în pacienții afectați sever, în terapie intensivă", spune Horațiu Moldovan.

Această terapie se aplică doar pacienților în stare gravă care necesită îngrijire la terapie intensivă!

Ultima oră! România a trecut de 7.000 de îmbolnăviri cu noul coronavirus. 362 de persoane au murit

Plasma este verifcată înainte de a fi folosită pentru a nu conține și alți viruși precum hepatită sau HIV. Este posibil ca imediat după sărbătorile pascale vor fi aduce mai multe aparate specializate în plasmafereză.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii: se lucrează la peste 70 de vaccinuri împotriva coronavirusului. Testele au îneceput!

Plasmafereza constă în prelevarea sângelui prin intermediul unui aparat care separă plasma, celelalte componente ale sangelui fiind reinjectate donatorului. Plasma serveşte apoi la tratarea bolilor fie ca atare, fie prelucrata - fost tratată pentru scoaterea din componenţa ei a albuminei sau a factorilor coagulării.

Prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Ce feluri de mâncare preferă Kate Middleton
Puțini știu care e prânzul favorit al Ducesei de Cambridge. Printre felurile de mâncare pe...
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021. Săgetătorii sunt plini de energie. Află ce îți rezervă astrele
Horoscopul zilei de 19 octombrie 2021 vine cu multe vești bune pentru nativii din zodiac....
Parteneri
Ganache de ciocolată. Rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri
Dacă te-ai hotărât să le prepari celor dragi un desert și nu știi cu ce cremă să îl combini, îți recomandăm rețeta de cremă ganache de ciocolată. Este rețeta celei mai simple creme pentru torturi și prăjituri. Nu ai nevoie decât de două ingrediente principale plus aromele preferate.
Catine.ro
Ultimele știri