Antena Căutare

Alexandru Rafila, avertisment de maximă importanță, pentru întreaga țară! „NU cumpărați acest medicament de pe internet!”

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a avertizat românii să nu cumpere medicamentul Remdesivir de pe internet, pentru că ar putea fi contrafăcut.

Alexandru Rafila, avertisment de maximă importanță, pentru întreaga țară! „NU cumpărați acest medicament de pe internet!”

Acest medicament, ce a fost autorizat în Statele Unite ale Americii pentru tratarea pacienților cu coronavirus, nu se găsește de cumpărat în farmacii, ci se administrează doar în spitale, numai injectabil, exclusiv pacienților în stare critică.

„Eu sunt convins că deja se găsește pe internet. Dar nu se găsește de fapt medicamentul, se găsește un nume și un ambalaj cu o pastilă care poate să aibă efecte grave. Nu se administrează acasă și nu se administrează preventiv!”, a avertizat profesorul Alexandru Rafila.

„Am avut probleme cu persoane care au luat cantități mari de hidroxiclorochină preventiv - și în România, și în alte țări. S-a mai întâmplat și în România, cred. E un medicament toxic, sunt medicamente care de obicei se dau în infecții parazitare și ele sunt introduse în terapia bolii, nu în profilaxie”, a mai spus profesorul Alexandru Rafila.

Cum acționează medicamentul Remdesivir în tratarea pacienților cu coronavirus

Articolul continuă după reclamă

Președintele Societății Române de Microbiologie este destul de rezervat în privința eficienței acestui medicament în tratarea Covid-19, arătând că informațiile sunt contradictorii, nefiind făcute suficiente studii. Profesorul susține că trebuie luat în calcul și factorul politic și economic ce apare în recomandarea acestei terapii.

Un medicament ar proteja oamenii de COVID-19! Cât de ușor ar putea fi folosit ca barieră în fața coronavirusului! Explicația unei echipe de cercetători

„Remdesivirul, medicamentul care a fost aprobat în regim de urgență de agenția americană FDA ca tratament etiologic pentru Covid-19, este un antiviral, care inhibă replicarea virală, adică multiplicarea virusului. Practic, blochează o enzimă a virusului ce permite replicarea acidului nucleic viral, ARN-polimerază se numește enzima respectivă, și acționează prin blocarea acelei enzime.

Este un medicament dezvoltat cu ceva timp în urmă, a fost încercat fără succes în tratamentul infecției cu virusul Ebola. A mai fost utilizat și în alte infecții produse de alte tipuri de coronavirus și acum este testat pentru introducerea ca terapie în infecția cu noul coronavirus”, a explicat Alexandru Rafila, sâmbătă seară, la Digi24.

Profesorul Adrian Streinu-Cercel desfășoară un studiu organizat de firma care produce remdesivir.

Cât va mai dura pandemia de coronavirus! Experții au făcut anunțul! „Sunt două variante”. SUA a autorizat folosirea medicamentului Remdesivir în regim de urgență!

„Lucrurile au mers pe repede înainte în ultima perioadă. Și noi desfășurăm două studii. La Matei Balș profesorul Cercel a început un studiu care este organizat chiar de firma Gilead, cred, cea care produce acest medicament, dar sper să avem și șansa de a organiza studiul coordonat de OMS, se numește „Solidarity”, care include multe țări din UE, dar și din afara UE și compară eficacitatea acestui produs, remdesivir, cu schemele terapeutice oarecum „tradiționale”, hidroxiclorochină sau alte lucruri”, a spus profesorul Alexandru Rafila.

Profesorul Alexandru Rafila, despre remdesivir: N-aș spune că este un tratament minune pentru cei cu coronavirus

Profesorul a menționat că el nu s-ar grăbi să spună despre remdesivir că este „un tratament minune” pentru pacienții cu coornavirus.

„N-aș spune că este un tratament minune, timpul o să demonstreze. Lumea așteaptă un medicament care să rezolve problema paciențilior cu forme grave și așteaptă un vaccin, acestea sunt cele două orizonturi de așteptare”, a punctat profesorul Rafila.

„E bine că avem un medicament, mai sunt și alte medicamente în trialuri clinice, probabil că nu va rămâne singurul medicament care acționează direct asupra virusului, dar e bine că există un astfel de tratament care a dat rezultate și care, din punctul meu de vedere, chiar dacă a fost autorizat de către FDA, va continua să fie testat” - a arătat profesorul Rafila.

Aflați bilanțul oficial actualizat al deceselor cauzate de COVID-19 în România și al cazurilor de coronavirus, aici!

Amenzile date pentru încălcarea ordonanțelor au ajuns la suma de 120.000.000 de euro! Unde vor ajunge banii de la români... Cutremur după cutremur, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în România! Ce magnitudini au avut seismele și unde s-au si...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x