Antena Căutare

Ce subiecte au picat la BAC la Română 2024. Află baremul de corectare

Subiectele de la proba scrisă de Limba și literatura română, la BAC 2024, au apărut pe internet imediat după ce au fost primite de către elevi. Examenul urmează să se încheie la ora 12:00. Iată ce a putut să le pice la subiectul III.

Mai mulți elevi în bănci Galerie
Subiectele de la proba scrisă de Limba și literatura română, la BAC 2024, au apărut pe internet imediat după ce au fost primite de către elevi | Shutterstock

Ziua de luni, 1 iulie 2024, a fost deosebit de importantă pentru o mulțime de elevi care își finalizează studiile liceale. Aceștia au susținut astăzi prima probă a examenului maturității: Limba și literatura română.

Proba scrisă la Română, la BAC 2024, a început la ora 9:00 atunci când elevii au primit broșurile cu subiecte. Aceștia au la dispoziție trei ore să rezolve fiecare subiect în parte.

Citește și: Liceeni din Vaslui primesc un premiu inedit dacă iau notă maximă la probele scrise de la Bac. Despre ce este vorba

Imediat după ora 9:00, subiectele la Limba și literatura română au fost publicate pe internet. Deși proba se încheie la 12:00, cineva a fotografiat broșura primită la examen, iar mai apoi a încărcat-o în mediul online. Inspectoratul școlar a luat măsuri în privința acestui caz și a declanșat o anchetă, potrivit reprezentanților instituției, anunță edupedu.ro.

Articolul continuă după reclamă

Imaginile ar fi fost făcute cu o camera de corp, încercând să ascundă indicativul centrului de examen și numele județului. Deși se cunosc regulile din sala de examen se pare că acestea nu ar fi fost respectate.

Ce subiecte au picat la BAC la Română 2024, la profil Real

Se pare că la profil Real, elevii au primit varianta cu numărul 2. La primul subiect, absolvenții de clasa a 12-a, au avut de rezolvat mai multe cerințe pe baza unui text suport de Gabriel Dimisianu, conform sursei citate mai sus.

Citește și: Cum să faci recapitularea materiei cu 11 zile inainte de Bac. Sfaturi pentru elevi

La cel de-al doilea subiect de la BAC 2024 la Limba și literatura română, elevii au fost puși să explice rolul notaților autorului într-un text de piesă de teatru de Gh. Ciprian. De asemenea, cel de-al treilea subiect pe un eseu cu particularitățile unei nuvele studiate, potrivit edupedu.ro.

Bacalaureat Limba și literatura română 2024: Subiecte și barem de corectare

Update 17:26: Baremul de corectare și subiectele de la proba de Limba Română de la examenul de Bacalaureat 2024 au fost publicate de Ministerul Educației la ora 15:00, 1 iulie 2024. Marți, 2 iulie 2024, îi așteaptă o nouă probă scrisă pe elevii de clasa a XII-a: Matematică sau Istorie.

Luni , 1 iulie 2024, peste 134.000 de absolvenți de liceu au susținut proba scrisă la Limba și literatura română. Candidații au avut timp de redactare pentru cele trei subiecte de 180 de minute. Aceștia au primit subiectele la ora 9:00, iar la ora 12:00 au ieșit din sala de examen.

Baremul de la profilul real-tehnologic:

Subiectele de la profilul real-tehnologic:

Baremul de la profilul uman-pedagogic:

Subiectele de la profilul uman-pedagogic:

Calendarul examenului de Bacalaureat 2024

Prima zi din iulie este una plină de emoții pentru peste 134.000 de candidați, care sunt așteptați să susțină examenul de Bacalaureat 2024. Elevii s-au putut înscrie la BAC în perioada 3 - 7 iunie, urmând să aibă prima probă scrisă pe data de 1 iulie 2024.

Iată care este calendarul complet al examenului de Bacalaureat 2024

După ce au susținut probele de comunicare orală în limba română și maternă, competențele digitale și cele lingvistice într-o limbă de circulație internațională, elevii au așteptat cu nerăbdare să intre în sala de examen.

- 1 iulie: Limba și literatura română

- 2 iulie: Proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie

- 4 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării (Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică, argumentare și comunicare, Sociologie și Psihologie)

- 5 iulie: Limba și literatura maternă (unde este cazul)

Primele rezultate ale examenului de Bacalaureat 2024 vor fi afișate pe data de 8 iulie 2024. Cei care sunt nemulțumiți de notele obținute la BAC pot face contestație în următoarele zile. Astfel rezultatele finale vor fi făcute publice pe 12 iulie 2024.

Elevii care nu au reușit să treacă de examenul maturității primesc o a doua șansă în toamnă. Ei se vor putea înscrie începând cu data de 15 iulie, iar probele scrise sunt programate în perioada 12 - 22 august 2024.

Rezultate Loto 30 iunie 2024. Report la Loto 6/49 la categoria I de peste 12,33 milioane de lei la tragerile de joi, 4 i... Familia Pascu, audiată la Tribunalul București. Miruna și Mihail Pascu și-au văzut fiul...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Mireasa sezonul 9, 2 iulie 2024. Delia și Liviu au împlinit trei luni de relație! Doamna Viorica le-a oferit un moment emoționant
Mireasa sezonul 9, 2 iulie 2024. Delia și Liviu au împlinit trei luni de relație! Doamna Viorica le-a oferit un moment emoționant Marti, 02.07.2024, 16:57
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x