Antena Căutare

Ce ți se poate întâmpla, dacă bei dezinfectant pentru mâini! Medicii, avertisment dur! „Dacă nu te omoară, te poate face să suferi toată viața!”

Trei persoane din Statele Unite ale Americii au murit, după ce au băut dezinfectant pentru mâini. Alte trei persoane se află în stare gravă, iar una și-a pierdut vederea permanent. 

Ce ți se poate întâmpla, dacă bei dezinfectant pentru mâini! Medicii, avertisment dur! „Dacă nu te omoară, te poate face să suferi toată viața!”
Ce ți se poate întâmpla, dacă bei dezinfectant pentru mâini! Medicii, avertisment dur! „Dacă nu te omoară, te poate face să suferi toată viața!” | profimediaimages.ro

Autoritățile din statul american New Mexico au anunțat că „toate cele șapte persoane ar fi băut dezinfectant de mâini care conținea metanol”. Cazurile sunt legate de alcoolism, au precizat autoritățile.

Primele cazuri au început să apară în mai și au fost raportate și altele în aceeași lună. Autoritățile nu au oferit alte informații despre cele șapte persoane sau orașele în care locuiau.

Oficialii federali au descoperit metanol în dezinfectanții de mâini produși de o companie din Mexic. E neclar deocamdată dacă cele șapte victime au băut acest tip de dezinfectant.

Ce trebuie să faci, dacă ai băut dezinfectant pentru mâini

Un specialist în sănătate a declarat că dacă cineva crede că a înghițit dezinfectant pentru mâini, ar trebui să meargă de urgență la medic.

„Dacă considerați că ați băut dezinfectant de mâini vă rugăm să mergeți la medic. Există tratament la intoxicarea cu metanol și cu cât veți fi tratat mai rapid cu atât sunt mai multe șanse de vindecare”, a spus Kathy Kunkel, secretar pe probleme medicale.

Citește și: Trei noi simptome ale COVID-19, recunoscute oficial! „Apar la două sau chiar 14 zile de la infectarea cu noul coronavirus”

Dezinfectantul de mâini era interzis în majoritatea închisorilor înainte de pandemie, deoarece deținuții îl puteau bea sau să incendieze diverse lucruri. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a stabilit însă ca, pe perioada pandemiei, acesta să fie folosit pentru a combate COVID-19.

Citește și: Lista de alimente ce te protejează împotriva COVID-19! Brânza cu mucegai, între ele! „Pacienții care au murit nu aveau în corp vitamina ce se găsește în acestea”​

Autoritățile au avertizat oamenii să nu folosească dezinfectantul de mâini produs de compania Eskbiochem SA, deoarece au fost detectate chimicale toxice.

Medicii avertizează că expunerea la cantități semnificative de metanol poate provoca amețeală, stare de vomă, dureri de cap, vedere încețoșată, pierderea permanentă a vederii, convulsii, comă, leziuni permanente ale sistemului nervos și în unele cazuri chiar moartea.

Una dintre cele mai populare aplicații își spionează utilizatorii! Ce date accesează fără permisiune!... Bătaie generală, în Vama Veche! Mai mulți tineri și-au împărțit pumni, pe plajă! VIDEO...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x