Antena Căutare

Se dau bani de la Primărie! Ce trebuie să facă românii ca să primească între 1.000 și 5.000 de lei

Luna februarie aduce vești bune pentru români, întrucât unii dintre ei ar putea să primească bani de la Primărie. Este vorba despre sume cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei, ce se acordă celor care îndeplinesc anumite condiții. 

Luna februarie aduce vești bune pentru români, întrucât unii dintre ei ar putea să primească bani de la Primărie. Este vorba despre sume cuprinse între 1.000 și 3.000 de lei, ce se acordă celor care îndeplinesc anumite condiții.

Astfel, începând cu 4 februarie 2019, românii care trăiesc în București pot să depună dosare pentru Premiul Aniversarea Căsătoriei 25, 50 și 75 de ani, la Centrul pentru Seniori al Municipiului București.

Bani de la stat, pentru această categorie de români! Singura condiție pe care trebuie să o îndeplinească pentru a primi mii de euro

Primăria Capitalei prin Centrul pentru Seniori al Municipiului București, oferă o diplomă de onoare și plata unui premiu familiilor care aniversează, împlinirea a 25, 50 și respectiv 75 de ani de căsătorie, începând cu data de 22 iunie 2018, data intrării în vigoare a Hotărârii de Consiliu General, aprobată în cadrul ședinței ordinare din data de 14.06.2018. Dosarele vor fi preluate începând cu data de 01.07.2018.

Vestea așteptată de toți pensionarii! Nu vor mai fi nevoiți să aștepte banii de la stat!

Conform Hotărârii de Consiliu General, prin care s-a aprobat proiectul, familiile care împlinesc 25 de ani de căsătorie urmează să primească o diplomă de onoare şi un premiu în valoare de 1.000 de lei, familiile care împlinesc 50 de ani de căsătorie urmează să primească o diplomă de onoare și un premiu în valoare de 1.500 de lei, iar familiile care împlinesc 75 de ani de căsătorie, vor primi o diplomă de onoare și un premiu în valoare de 3.000 de lei.

În vederea obținerii premiului și diplomei de onoare, familiile care se încadrează în împlinirea celor 25,50 și 75 de ani de căsătorie în anul curent, de la intrarea în vigoare a Hotărârii de Consiliu General, trebuie să depună un dosar care să conțină urmatoarele documente:

  • cerere tip;
  • copii conforme cu originalul ale cărților de identitate;
  • copie conforma cu originalul a certificatului de căsătorie;
  • extras de cont din care să reiasă IBAN-ul și titularul contului.
  • Pentru acordarea diplomei de onoare și a premiului, cuplurile trebuie să îndeplinească urmatoarele condiții cumulativ :
  • Cuplul aniversează 25,50 sau 75 de ani de căsătorie neîntreruptă;
  • Cel puțin unul din soți are domiciului sau reședința în Municipiul București de minimum 5 ani;
  • Ambii soți sunt în viață la momentul depunerii solicitării;
  • Cel puțin unul din soți are vârsta de peste 50 de ani;

De asemenea, Primăria Capitalei va acorda 5.000 de lei persoanelor care au peste 100 de ani. Astfel, toți seniorii bucureșteni care au împlinit vârsta de 100 de ani sau mai mult, cu domiciliul stabil în București, vor primi din partea Primăriei Capitalei, prin CSMB, suma de 5.000 de lei, alături de o plachetă onorifică - „un omagiu adus vieții și contribuției avute în dezvoltarea societății".

Când scăpăm de gheața care a pus stăpânire pe Capitală și pe alte 18 județe! Anunțul de ultimă oră făcut de meteorologi:... România, în prag de epidemie de gripă! Ministrul Sănătății, anunț de ultimă oră:”Marți decidem!” Ce le recomandă celor c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x