Antena Căutare

Vestea așteptată de toți pensionarii! Nu vor mai fi nevoiți să aștepte banii de la stat!

Ai auzit că se vorbește de modificarea sistemului de pensii din România. Poate asta te-a pus pe gânduri în legătură cu ceea ce se va întâmpla cu banii tăi din pilonul II în viitor când vei ieși la pensie și când vei avea nevoie mai mult ca niciodată de economiile strânse de-a lungul anilor.

Ai auzit că se vorbește de modificarea sistemului de pensii din România. Poate asta te-a pus pe gânduri în legătură cu ceea ce se va întâmpla cu banii tăi din pilonul II în viitor când vei ieși la pensie și când vei avea nevoie mai mult ca niciodată de economiile strânse de-a lungul anilor.

Probabil că ai citit numeroase știri de genul: „Dacă investeai 1.000 de dolari în Apple, Microsoft și așa mai departe astăzi erai miliardar”. Poate ai vrea să devii și tu miliardar, poate îți doreai să fii investit și tu niște bani în niște acțiuni care să te îmbogățească.

Chiar și în prezent, poți să cumperi acțiuni la Apple sau la Google, în speranța că o să faci ceva bani mai târziu, fără să fii nevoit să te pricepi la bursă.

În articolul acesta nu am pretenția să îți spun ce acțiuni să cumperi sau cum să te îmbogățești, ci doar să îți prezint o metodă prin care ai putea sta mai liniștit la bătrânețe și să începi să te gândești cum ai putea începe să investești fără să ai nevoie de un salariu uriaș pentru a face asta.

Bursa crește și scade, index-urile bursiere explodează sau se prăbușesc. Investiția pe bursă nu este pentru oricine și poate fi dificil să încerci să înțelegi modul în care să investești, în ce, când să cumperi sau când să vinzi.

O soluție sunt firmele de brokeraj care pot cumpăra și vinde ce acțiuni, obligațiuni dorești, dar pentru majoritatea dintre ele este nevoie de o sumă mare pentru a putea începe investiția.

O metodă la îndemâna oricui prin care-ți poți asigura un venit este să-ți deschizi un cont de economii unde să strângi bani pentru zile negre. Este o idee bună, dar să nu te aștepți ca bani să se înmulțească ca prin minune acolo. Majoritatea conturilor de economii ale băncilor au dobânzi mici și nu sunt o idee bună pentru un viitor fără griji.

De exemplu, dacă începi cu 1.000 de lei apoi economisești 300 de lei pe lună timp de un an atunci vei avea „la saltea” 4/300 de lei. Dacă alegi să-ți pui banii ăștia în bancă atunci poți aduna un câștig în plus, dacă acesta nu este erodat de comisioanele de administrare.

În acest moment, banca cu cel mai bun randament la un cont de economii este Libra Bank. Acei 4.300 de lei s-ar transforma în 4.355 de lei. 55 de lei în plus. Dacă ții bani trei ani, obții în plus 393 de lei la Libra Bank, dacă dobânda rămâne aceeași.

„Economisind 30 de ani, pentru a aduna o sumă de 100.000 de lei, este nevoie de o suma economisită lunar de aproximativ 150 lei. Dacă reduc perioada la 10 ani, trebuie să compensez printr-o economisire lunară de aproximativ 700 de lei. Decizia cu privire la «când» e în puterea noastră, cea cu privire la «cât» nu e întotdeauna în controlul nostru”, a declarat un reprezentat Raiffeisen Bank.

Sursa: Playtech.ro.

Gripă în România. De ce elevii și preșcolarii nu fac cursuri astăzi 25 ianuarie?... Cum îți dai seama că cineva are gripă. Recomandările specialiștilor, în prag de epidemie în România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x