Antena Căutare

Ce valoare vor avea voucherele sociale pentru 2025 - 2027. Când se vor acorda

Programul vouchere sociale continuă și între 2025 și 2027. Suma însă se modifică, precum și plafonul maxim de venituri.

Galerie
Valoarea tichetelor sociale va suferi modificări | Shutterstock

Voucherele sociale se vor distribui și în anii următori, însă sunt introduse o serie de modificări importante.

Citește și: Românii au găsit o metodă inedită pentru a păcăli automatele de reciclare. Cât de inventivi sunt

Ce valoare vor avea voucherele sociale pentru 2025 - 2027. Când se vor acorda

Tichetele sociale pe suport electronic sunt destinate produselor alimentare și meselor calde. Acest program continuă și între 2025 și 2027, însă suferă câteva modificări importante.

Articolul continuă după reclamă

Dacă în acest an valoarea voucherelor era de 250 de lei și erau acordate o dată la două luni, de anul viitor acestea vor avea valoarea de 125 de lei și vor fi distribuite o dată la șase luni, conform unei surse.

O altă modificare o suferă plafonul maxim de venituri pe care trebuie să le aibă un angajat pentru a primi tichetele respective.Dacă până anul trecut era 1.700 de lei, acum a crescut la 2.000 de lei.

Citește și: De la 1 ianuarie 2024 românii vor primi un nou voucher. Care sunt condițiile și cine va beneficia de ele

Ele vor fi acordate pensionarilor sistemului public de pensii, pensionarii aflați în evidența caselor de pensii sectoriale și beneficiarilor de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii sau de casele de pensii sectoriale, dar și de cei cu vârsta minimă de 65 de ani, împlinită la data prelucrării bazelor de date, care beneficiază de indemnizație socială.

De asemenea, în categoriile care beneficiază de aceste tichete sociale se încadrează și persoanele - copii sau adulți - cu grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei.

Totodată, familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutor de incluziune, în condițiile Legii nr. 196.2026, ținând cont de modificările și completările ulterioare.

Astfel că, beneficiarii vor fi nevoiți să accepte o diminuare a veniturilor încasate pe cardurile de alimente.

Modificările vor fi introduse odată cu 1 ianuarie 2025.

Citește și: „Nu le e rușine să ceară?” Care categorie de bugetari nu va mai primi vouchere de vacanță. Marcel Ciolacu "îi trage de urechi"

Alte programe de ajutor social

Potrivit unei surse, un nou program pentru mamele singure va fi implementat în România, începând cu 2025.

Este vorba de „Asociația Sprijin pentru Mame”, care derulează până în mai 2025 un proiect dedicat mamelor singure din România.

Numele proiectului este „S.T.E.P. – Single-parent Training and Empowerment Program”. Acesta este finanțat prin intermediul programului Erasmus+ și se desfășoară în parteneriat cu organizația Cultiv Associação de Ideias para a Cultura e Cidadania din Portugalia.

Se dorește conceperea unui program mixt de educație socio-emoțională pentru 40 de părinți singuri din România și Portugalia. Acest program ar fi format din module teoretice educative, dar și din ateliere practice nonformale.

Citește și: Cine poate primi voucherul de energie din partea Guvernului, în valoare de 1.400 de lei. Documentele necesare

Scopul este de a le dezvolta abilitățile de înțelegere a emoțiilor, de a asigura o relaționare mai bună cu propriul copil și de a le îmbunătăți calitatea vieții.

Totodată, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) va acorda mamelor singure 2.000 de lei pentru achiziționarea de produse de îngrijire pentru bebeluși.

Sprijinul financiar este însoțit de măsuri auxiliare de consiliere și educație sanitară pentru îngrijirea bebelușilor.

Programul Incluziune și Demnitate Socială 2021-2027 prevede o țintă estimativă de 15.000 de cupluri defavorizate „mamă – nou-născut” per an, proveniți din medii dezavantajate din punct de vedere socio-economic, potrivit sursei menționate anterior.

Ce amenzi riscă pasagerii care deschid ușile trenului în timpul mersului. CFR Călători a venit cu precizări... Soțul Danei Roba și-a aflat sentința. Daunele uriașe pe care Daniel Balaciu trebuie să le plătească make-up artistului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x