Antena Căutare

Cea mai puternică rugăciune către Sfântul Ioan Botezătorul. Ce se întâmplă dacă o rostești

În fiecare an, pe 7 ianuarie, creștinii prăznuiesc soborul Sfântului Ioan Botezătorul, o sărbătoare pe care mulți o știu drept Sfântul Ion.

Soborul Sfântului Ioan Botezătorul este prăznuit în fiecare an pe 7 ianuarie în calendarul creștin ortodox

sursa foto: Profimedia/hepta/shutterstock

Pe 7 ianuarie în fiecare an, românii sărbătoresc pe Sfântul Ion, însă calendarul creștin ortodox ne reamintește faptul că în această zi este prăznuit soborul Sfântului Ioan Botezătorul, adică cinstirea celui care a făcut botezul Domnului (Boboteaza, sărbătorită pe 6 ianuarie).

Pentru cei care nu știu, Sfântul Ioan Botezătorul are în calendarul creștin ortodox șase date importante sau zile de sărbătoare, astfel: pe 23 septembrie Zămislirea Sfântului, pe 24 iunie Naşterea Sa, pe 29 august Tăierea Cinstitului Său Cap, pe 24 februarie Prima şi cea de a Doua Aflare a Capului Său, pe 25 mai cea de-a Treia Aflare a Capului, iar pe 7 ianuarie Soborul Sfântului.

Se spune că cei care rostesc o rugăciune adresată lui Sfântul Ioan Botezătorul, mai ales în zi de sărbătoare, primesc ajutor și protecție divină. Creștinii se roagă la acesta pentru a scăpa de necazuri, de pagubă, de boli sau de dușmani. Dacă rostești această rugăciune vei avea parte de pace, liniște, armonie cu cei din jur, vei sta departe de cei cu rele intenții, de păcate și de gânduri negre.

Descoperă care este cea mai puternică rugăciune adresată lui Sfântul Ioan Botezătorul, care te ajută imediat.

Rugăciune puternică adresată către Sfântul Ioan Botezătorul, alcătuită de PS Macarie

Iată mai jos una dintre cele mai puternice rugăciuni pe care creștinii le rostesc pentru a primi ajutor de la Sfântul Ioan Botezătorul:

„Sfinte Prorocule Ioan, Înaintemergătorule și Botezătorule al lui Hristos, neputincioasă este mintea noastră în a-ți aduce laude după cuviință. Ci destul îți este ție lauda Mântuitorului Hristos, lângă al Cărui Tron mijlocești împreună cu Preasfânta Născătoare de Dumnezeu. Pentru aceasta, îți mulțumim și cu umilință te rugăm: tinde mâna cea îngerească și risipește norul gândurilor rele care ne copleșesc pe noi. Adu pace în inimile, casele și obștile noastre. Împacă-ne cu Dumnezeu și cu aproapele nostru. Spre fapte bune ne îndeamnă și cu boldul pocăinței trezește inimile noastre ca să pricepem prețul mântuirii noastre.

Învățătorule al pocăinței, dă-ne darul străpungerii inimii și lacrimi prin care să ne curățim de păcate și sufletele noastre mai albe ca zăpada să le albim. De fărădelegi și de cei puternici ai pământului, care strică rânduiala lui Dumnezeu, scapă-ne, prin rugăciunile tale. Sfinte Ioan Înaintemergătorule, tu, despre care Scriptura spune: „Înainte de a te fi zămislit în pântece, te-am cunoscut și, înainte de a ieși din pântece, te-am sfințit și te-am rânduit proroc pentru popoare”, fii cu noi și ne luminează calea în acest veac întunecat și vrăjmaș cerului, ca, prin rugăciunile tale fiind păziți, înaintea lui Hristos, la Judecată, să dobândim partea cea de-a dreapta, împreună cu toți casnicii Săi. Amin.”, scriu cei de la doxologia.ro.

Primele imagini de la înmormântarea lui Papa Benedict al XVI-lea. Motivul pt care sunt folosite trei sicrie și ce reprez... Tradiții și obiceiuri în ajunul Bobotezei 2023. Ce trebuie să facă credincioșii pentru a avea noroc și bucurii tot anul...
Parteneri
Zodiile care își găsesc iubirea târziu în viață. 5 nativi care află târziu cine le este perechea
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x