Antena Căutare

Cel mai grav caz, după accidentul din Ungaria, ȘASE COPIII ORFANI într-o singură familie. „Copiii vor fi împărțiți între rude, între frați și unchi și bunici, câte unul, câte doi!”

Nouă cetăţeni români au murit într-un accident rutier produs la 22 mai 2018, în apropierea oraşului Budapesta, Ungaria, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România. Deși tragismul nu are grade de comparație, cel mai grav caz este al unor părinți care au pierit în coliziune, lăsând în urmă șase copilași orfani.

Familia locuia în localitatea Agrişteu din Mureș, iar vestea a căzut ca un trăsnet pentru copilașii care și-au îngropat părinții.

„Cea mai mare are 15 ani și cel mai mic 5 sau 6. Copiii vor fi împărțiți între rude, între frați și unchi și bunici, câte unul, câte doi, fiecare după cum dorește”, a povestit un vecin.

„Le ținem noi, eu sunt fratele lui, a murit și...ce să facem, n-avem cum să le lasam, să le împrăștiem la unul și la altul...nu avem cum. Avem și aici casa, și dincolo”, a declarat Dorel Lăcătuș, fratele unei victime, pentru Digi 24.

Din datele obţinute de echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Budapesta, care s-a deplasat la faţa locului, rezultă că microbuzul s-ar fi angajat cu viteză excesivă într-o depăşire şi a intrat în coliziune frontală într-un camion care se deplasa pe contrasens.

În plus, șoferul ar fi fost ocupat, chiar înainte de impact, cu un LIVE pe pagina sa de Facebook, filmare în care se văd ultimele sale clipe de viață.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Accidentul a avut loc pe Drumul Naţional 4 din Ungaria, la aproximativ 60 de kilometri de Budapesta, pe sensul de deplasare spre România.

Nu este, însă, singura tragedie petrecută în țara vecină, în care și-au pierdut viața români. Un simplu calcul arată că, în ultimii patru ani, din 2014 și până în prezent, 37 de oameni, printre care patru copii, s-au stins în accidente rutiere pe șoselele din Ungaria.

Cel mai grav accident de acest gen avut loc în noaptea de 30/31 octombrie 2011, în urma impactului între un TIR înmatriculat în România şi un microbuz înmatriculat în Spania, care venea de la Valencia. Accidentul, produs pe autostrada M43 din Ungaria, între localitatea Mako şi Budapesta, s-a soldat cu decesul a 14 români, printre care şi trei copii cu vârste între 7 şi 14 ani.

De asemenea, al 15-lea pasager al microbuzului a fost internat, în stare foarte gravă, la Spitalul Universitar din Szeged.

***

25 noiembrie 2017 - Trei români au murit, iar cinci au fost răniţi într-un accident rutier produs pe raza localităţii Szolnok din Ungaria, în care a fost implicat un microbuz.

25 iulie 2017 - Trei cetăţeni români au murit într-un accident rutier care a avut loc în Ungaria, în apropiere de punctul de trecere a frontierei Nădlac. Alţi şase români răniţi au fost transportaţi la unităţile sanitare din Szeged şi Mako.

15 februarie 2017 - Un român a murit şi alţi şase au fost răniţi într-un grav accident rutier de tip carambol produs în Ungaria, în apropiere de punctul de frontieră de la Nădlac, în care a fost implicat un autocar românesc ce venea de la Hamburg. În accident au mai fost implicate un TIR şi alte câteva autoturisme. Bilanţul accidentului a ajuns la patru morţi - un român, un bulgar şi doi turci - şi 12 răniţi.

14 noiembrie 2015 - O persoană a murit şi 15 au fost rănite în Ungaria, după ce un microbuz înmatriculat în România s-a ciocnit cu un autoturism din Ungaria, în sud-estul ţării. Potrivit poliţiştilor, accidentul s-a produs într-o intersecţie din localitatea Pusztaszer, din cauză că microbuzul românesc nu a acordat prioritate autoturismului înmatriculat în Ungaria, a transmis Radio România Actualităţi. Din primele verificări, a rezultat că autoturismul era condus de o femeie din judeţul Csongrad, care şi-a pierdut viaţa în urma impactului, iar 15 persoane aflate în microbuzul românesc au fost rănite.

22 septembrie 2014 - Doi cetăţeni români au fost răniţi grav şi alţi 11 au suferit răni uşoare, după ce autocarul în care se aflau, cu 32 de persoane la bord a alunecat într-un şanţ în localitatea Mako din Ungaria, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile.

26 iulie 2014 - Cinci cetăţeni români au fost implicaţi într-un accident rutier produs pe autostrada M3 din Ungaria, dintre care o persoană a murit, iar alte patru au fost rănite.

8 iunie 2014 - Cinci cetăţeni români, între care şi un copil, şi-au pierdut viaţa într-un grav accident rutier produs în nord-estul Ungariei.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei locale a precizat că românii călătoreau într-un autoturism cu numere de înmatriculare poloneze, care a pătruns pe sensul opus şi a intrat în coliziune cu un autobuz şi cu un microbuz. Accidentul s-a produs în localitatea Gyortelek. Alte patru persoane aflate în autobuzul înmatriculat în România şi una aflată în microbuz au fost rănite.

7 februarie 2014 - Un autocar înmatriculat în România a fost implicat într-un accident rutier pe autostrada M6 din sudul Ungariei, lângă localitatea Mohacs, 22 de pasageri fiind răniţi. Autocarul a plecat de la Băile Homorod şi avea ca destinaţie localitatea Pecs, din Ungaria. Conform datelor transmise la Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă de echipa consulară aflată în Ungaria şi a verificărilor efectuate asupra cetăţeniei persoanelor aflate în autocar a rezultat că, din cei 22 de răniţi, numai trei erau români. Cei trei români răniţi, doi adulţi şi un minor, nu au prezentat leziuni grave, care să le pună viaţa în pericol.

O altă tragedie, petrecută tot în Ungaria, a avut loc în 2007, pe 19 iulie și a fost soldată cu decesul a șapte români și rănirea altor 16. Acesta a avut loc pe Drumul Național 43, între orașele Mako și Szeged, în apropierea frontierei cu România.Un camion-platformă ce transporta autovehicule a intrat pe contrasens lovind un autocar, în care se aflau 35 de turiști români, și care se îndrepta spre localitatea Szeged. În urma coliziunii, autocarul s-a răsturnat pe o șină ferată din apropiere, șapte români și șoferul camionului au murit, iar alți 16 români din autocar au fost răniți, fiind transportați la spital.

Morți pe șosele altora. Accidente rutiere din străinătate în care au decedat români

23 iunie 2013 - Muntenegru. Cel mai grav accident de acest gen avut loc în după-amiaza zilei de 23 iunie 2013, în Muntenegru când și-au pierdut viața 18 români, iar alți 29 au fost răniți. Un autocar cu turiști s-a prăbușit într-o prăpastie de 40 de metri.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o șosea dintr-o regiune montană la 30 de kilometri nord de Podgorița, capitala Muntenegrului.

13 iulie 2013 - Franța. Patru români și-au pierdut viața într-un accident rutier în regiunea Gironde din sud-vestul Franței, în care au fost implicate un autoturism și un camion de mare tonaj. Una dintre anvelopele camionului a explodat, ceea ce a făcut ca acesta să intre în autoturismul în care se aflau românii. Șoferul autocamionului a fost de asemenea rănit.

22 ianuarie 2013, trei români și-au pierdut viața și ați doi au fost răniți într-un accident pe o autostradă din Belgia, după ce o furgonetă a fost proiectată de un autocamion dincolo de balustrada autostrăzii E4 și a luat foc.

16 decembrie 2012, patru tineri români și-au pierdut viața, iar un altul a fost grav rănit, în urma unui accident de circulație care a avut loc în provincia andaluză Cordoba. Românii, cu vârste cuprinse între 15 și 23 de ani, erau stabiliți în localități din zonă și reveneau acasă pe timp de noapte, iar mașina cu care se deplasau s-a lovit de un camion de mari dimensiuni.

24 noiembrie 2012, șase români au murit într-un accident în Italia în provincia Cosenza, după ce un microbuz ce transporta muncitori români și bulgari angajați la culesul mandarinelor, a fost lovit de un tren.

Surse: Wikipedia, Agerpres

IMAGINI ŞOCANTE în România! A bătut crunt un om al străzii ca să îi dea o lecție iubitei. Tânărul a înregistrat tot și i... O româncă și-a ascuns fetița... sub fustă. Micuța urma să ajungă ilegal în Germania...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x