Antena Căutare

Cel mai popular preot de pe TikTok, cercetat pentru practici necreștine. Ce acuzații i se aduc părintelui Necula

Preotul Constantin Necula, care a devenit cunoscut și în rândul internauților în urma activității sale de pe TikTok, a fost reclamat la Patriarh și acuzat de practici necreștine, potrivit presei locale. Ce s-a întâmplat.

colaj foto cu parintele necula
Preotul Constantin Necula, cercetat pentru practici necreștine. Ce a făcut părintele | Facebook

Părintele Necula a intrat în vizorul conducerii Patriarhiei, după ce și-a anunțat participarea în cadrul unui summit de spiritualitate, organizat Life University.

La scurt timp, Cancelaria Sfântului Sinod a solicitat un punct de vedere referitor la prezența părintelui ca „expert” în cadrul Summitului anual de Spiritualitate 2023, din partea Înaltpreasfințitului Părinte Laurențiu Streza, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Citește și: Ce să faci cu ramurile de la Rusalii după ce s-au uscat. De ce este considerat mare păcat dacă le arunci la gunoi

Părintele Necula, cercetat pentru practici necreștine. Ce a transmis Sfântul Sinod

Cunoscutul preot a renunțat ulterior să mai participe în cadrul evenimentului. Într-un anunț publicat pe pagina oficială a întrunirii, cu doar câteva zile înainte de începutul Summitului, părintele Necula a dispărut de pe lista invitaților.

Chiar dacă s-a retras de la summit, preotul Constantin Necula a fost acuzat că promovează practici necreștine și a fost cercetat de Sinod, informează bizbrasov.ro.

„Vă aducem la cunoștință că, la Cancelaria Sfântului Sinod, s-au primit mai multe sesizări și plângeri, prin care se semnala ca total nepotrivită participarea pr. prof. univ. dr. Constantin Necula, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Sibiu, la Summit-ul anual de Spiritualitate organizat de Life University în perioada 15-31 mai 2023, care promovează o formă de spiritualitate necreștină bazată pe sincretism religios și concretizată în vânzarea online a cursurilor unor «experți de top»”, se arată în scrisoarea trimisă de Sfântul Sinod.

Cancelaria Sfântului Sinod a anunțat că în programul de cursuri, părintele Constantin Necula ar fi figurat cu un masterclass intitulat „Învățăturile Părintelui Necula”, pentru care fiecare cursant trebuia să plătească suma de 687 lei, care a fost ulterior redusă la196 lei.

Citește și: Un preot, care spune că ”a murit temporar”, susține că a ajuns în iad. Declarațiile uluitoare despre ce ar fi văzut acolo

Sfântul Sinod a avertizat că activitatea părintelui Constantin Necula ca „expert de top” în cadrul Life University și predarea de cursuri online plătite în programul „Summitul de Spiritualitate 2023” promovează sincretismul religios și valori necreștine, care contravin cu vocația sa sacerdotală și de profesor de teologie.

„Prof. univ. dr. Constantin Necula este prezentat ca „expert de top” la Summitul de Spiritualitate 2023, fiind poziționat primul în lista de vorbitori, care include specialiști în numerologie, astrologie, program ancestral, animalul spiritual, yoga, metoda Regeneration, Life Coaching, Feng Shui, Budism, Radiestezie, Huna etc; (...)

În plus, prezența unui preot ortodox, profesor și prodecan într­-o Facultate de Teologie Ortodoxă, într-un astfel de program poate oferi și o credibilitate pentru viitorii cursanți, care sunt amăgiți astfel că respectivul program ar fi acceptat de Biserica Ortodoxă Română“, se mai arată în scrisoarea emisă în cazul părintelui Constantin Necula, care a fost cercetat de Sfântul Sinod.

Strigătul băiețelului viral de pe TikTok n-a rămas fără ecou. Ce s-a întămplat după ce a spus că tot ce vrea e o fântănă... Un elev român de nota 10 a făcut zilnic naveta 40 km ca să ajungă la școală. Povestea adolescentului care a impresionat ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x