Antena Căutare

Ce să faci cu ramurile de la Rusalii după ce s-au uscat. De ce este considerat mare păcat dacă le arunci la gunoi

Ramurile de tei sau de nuc binecuvântate de preot la slujba de Rusalii sunt duse acasă și păstrate cu sfințenie de către credincioși. Iată ce poți face cu ele odată ce se usucă! Recomandarea vine chiar de la un preot.

Galerie
Ce se face cu ramurile de la Rusalii după ce s-au uscat. De ce se consideră mare păcat dacă le arunci la gunoi | Hepta/Shutterstock

Pentru slujba de Rusalii, capetele bisericești au ales ramurile de nuc sau de tei, deoarece se aseamănă cu limbile de foc cu care s-a pogorât Duhul Sfânt.

Acestea sunt aduse la biserică și sfințite de către preoți, prin rostirea a șapte rugăciuni. Obiceiul cu ramurile de tei și de nuc este întâlnit inclusiv în Ierusalim și în Constantinopol, potrivit Fanatik.

Prin urmare, crenguțele nu trebuie aruncate la gunoi alături de alte resturi alimentare. Iată ce ai putea face, totuși, cu ele dacă nu vrei să le mai ții în casă!

Citește și: Papa Francisc a fost operat timp de trei ore. Care este starea lui de sănătate și ce au precizat medicii

Articolul continuă după reclamă

Ce trebuie să faci cu ramurile de la Rusalii după ce s-au uscat

Ramurile sfințite de către preoți la sărbătoarea de Rusalii trebuie ținute într-un loc curat, după cum spun preoții. Însă, unii oamenii le poartă cu ei pentru a atrage lucrurile bune, dar și pentru a le curăța gospodăria de păcate.

„Ramurile se așază la un loc curat. Unii creștini le țin acolo cel puțin până la Odovanie.”, a spus un preot pe canalul de Youtube Doxologia, citat de sursa menționată mai sus.

Potrivit bisericii, ramurile de la Rusalii nu trebuie aruncate niciodată la gunoi, deoarece se consideră un mare păcat. În schimb, dacă vrei să scapi de ele, pentru că s-au uscat, le poți da foc sau îngropa în pământ.

Cu toate acestea, există și unii credincioși care le păstrează până anul următor ori le pun la icoane pentru o perioadă lungă de timp.

„Obiceiul strămoşesc şi foarte frumos de a se împodobi în această zi casele creştinilor, uşile şi porţile lor, cu ramuri de jugaştri, salcie şi alţi arbori înfrunziţi. Această împodobire închipueşte speranţa în belşugul şi norocirea anului agricol. Verdeaţa este totdeauna icoana bucuriei, iar uscăciunea însemnează sărăcie, întristare şi pieire.”, a spus Badea Cireșanu în volumul „Tezaurul liturgic al Sfintei Biserici creştine ortodoxe de Răsărit”, citat de Fanatik.

Citește și: Greva profesorilor. Ce se întâmplă cu elevii după minivacanța de Rusalii. Se întorc sau nu în bănci?

Care e cel mai bine plătit loc de muncă în aviație. O meserie o întrece pe cea de pilot la capitolul salariu... Mariana Buruiană și-a lăsat cariera în actorie ca să vândă lumânări. Povestea de viață a actriței care a frânt multe ini...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 20 noiembrie 2024. Melania și Laurențiu au ajuns la suma de 500 de lei Miercuri, 20.11.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x