Antena Căutare

Chirie în București - 4 lucruri pe care să le cunoști dacă n-ai mai locuit în capitală

Bucureștiul atrage ca un magnet locuitori din toată țara. Dacă și tu te afli în ipostaza de a te muta în capitală și cauți un apartament în care să te muți cu chirie, câteva aspecte de bază pe care să le cunoști încă de la început îți vor fi mai mult decât utile.

Chirie în București - 4 lucruri pe care să le cunoști dacă n-ai mai locuit în capitală
Ce trebuie să afli dacă vrei apartament în chirie în București

Bucureștiul atrage ca un magnet locuitori din toată țara. Dacă și tu te afli în ipostaza de a te muta în capitală și cauți un apartament în care să te muți cu chirie, câteva aspecte de bază pe care să le cunoști încă de la început îți vor fi mai mult decât utile.

Înainte de toate, este bine să știi că găsești apartamente de închiriat pe Storia, o platformă cu numeroase anunțuri, astfel încât să te familiarizezi rapid cu prețul chiriilor în București. Este mai mult decât important să te încadrezi în bugetul deținut.

Ce trebuie să știi dacă n-ai mai locuit în București, afli din rândurile de mai jos.

1. Traficul din București - mit sau realitate

Cât de rău poate să fie? Cel mai probabil multe persoane care nu au trăit în București afirmă acest lucru. Cert este că traficul din București este suficient de obositor, în special la orele de vârf, când lumea se duce sau pleacă de la job.

De aceea este de preferat, dacă te muți în capitală, să îți alegi apartamentul în care să stai cu chirie foarte aproape de serviciul tău. Este important să economisești timp prețios cu drumul.

2. Costul abonamentului la metrou și RATB - circuli liniștit

Dacă nu ai mașină și vei merge cu metroul, atunci vei scăpa de trafic. Ține cont că o chirie în imediata apropiere a metroului poate fi mai scumpă, însă merită.

Un abonament la metrou, cu număr de călătorii nelimitat costă 70 lei. În cazul în care se va întâmpla să ai nevoie de o cartelă cu 2 călătorii, vei plăti 5 lei.

Dacă vei avea nevoie de mijloacele de transport de suprafață, un abonament care îți va asigura drumul liniștit pe toate liniile, indiferent în ce autobuz, troleu sau tramvai te urci, costă 50 lei.

3. Locul de parcare - accepți provocarea?

Dacă ai mașină, întreabă proprietarul apartamentului pe care îl închiriezi dacă deține loc de parcare. Există zone în București unde nu ai acest beneficiu, dar și zone suficient de aerisite cu locuri de parcare clar delimitate.

Interesează-te și dacă sediul unde vei lucra îți pune la dispoziție loc de parcare. Este o întrebare pertinentă dacă locuiești în București. Vei vedea că a găsi un loc disponibil pentru a-ți lăsa mașina este o foarte mare provocare.

4. Shoppingul - un răsfăț la îndemână

Dacă ești iubitor al shoppingului, al timpului petrecut în mall, fie că este vorba de magazine, cinematograf, zona de restaurante sau sala de fitness, vestea bună este că, indiferent de cartierul în care te vei muta cu chirie, vei ajunge în timp scurt. Bucureștiul are malluri în toate zonele sale, fie nord, sud, est, vest, astfel cu siguranță vei găsi acel mall apropiat de apartamentul în care locuiești.

Foarte cunoscute și populare sunt mallurile Afi Cotroceni, Băneasa Shopping City, ParkLake, dar nu numai.

Cu avantajele și dezavantajele lui, Bucureștiul continuă să atragă. Este important să alegi apartamentul în care stai cu chirie potrivit necesităților tale și să ții în primul rând cont de zonele de interes.



Veste grozavă pentru toţi elevii din România. Zeci de zile libere până la vacanţa de vară!... Fetița dispărută de șapte zile a fost găsită. Ce a făcut copilul de șapte ani în tot acest timp...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x