Live acumAcces Direct
Prime Time 20:30Adela

Cine este italianul suspectat că a adus coronavirusul în România! Iubește vânătoarea și este căsătorit cu o româncă

Italianul care ar fi adus coronavirusul în România este un om de afaceri în vârstă de 71 de ani, căsătorit cu o româncă, pasionat de vânătoare. 

Cesare Emendatore și familia lui.

Italianul de 71 de ani, cu reşedinţa în oraşul Cattolica (regiunea Emilia Romagna), a fost în România în perioada 18-22 februarie. Le-a vizitat pe rudele soției sale, care este româncă, și a avut mai multe întâlniri de afaceri. El a ajuns în România pe aeroportul din Craiova, apoi a locuit în județul Gorj.

Cetățeanul italian care ar fi adus coronavirusul în România se află în acest moment internat la spitalul din Rimini, secţia de boli infecţioase, dar starea sănătăţii lui nu este gravă.

Bărbatul de 71 de ani internat cu coronavirus la Rimini este proprietarul unui bar din Valconca şi are o pasiune pentru vânătoare, scrie RiminiToday. Potrivit aceleiaşi surse, el s-a întors recent din România, unde a fost „la vânătoare”. De câteva zile, barul său este închis şi autorităţile sanitare au demarat controale printre angajaţi.

Citește și: Traseul italianului de 71 de ani infectat cu coronavirus, în România! Un apropiat, dezvăluire cumplită! „Este principalul vinovat!” - Video

Potrivit publicaţiei „Il Resto del Carlino”, care citează surse din cadrul Regiunii Emilia – Romagna, bărbatul s-a prezentat luni la spitalul din Cattolica, la „Urgenţe”, având simptome de febră şi tuse. Acesta a declarat că s-a întors în weekend din România. Bărbatul a fost transferat la spitalul „Infermi” din Rimini, unde a fost confirmat ca pozitiv la testul cu coronavirus.

Citește și: Breaking news! Primul caz de coronavirus în România, confirmat! Arafat și Costache, primele declarații!

Potrivit Corriere di Bologna, bărbatul lucrează în domeniul hotelier. În prezent, autoritățile cercetează traseul epidemiologic cu privire la pacientul întors în Italia, după o călătorie în România.

Italianul care ar fi adus coronavirusul în România a făcut declarații în exclusivitate la Antena 1.

Un alt cetăţean italian care a fost în România împreună cu bărbatul de 71 de ani infectat cu noul virus gripal este spitalizat în Italia şi are, de asemenea, coronavirus, au anunțat autorităţile italiene. Este un bărbat de 51 de ani din localitatea Piandimeleto (regiunea Marche). Se află în carantină în propria locuinţă, iar starea sa nu este gravă.

Recomandari