Live acumObservator 19
Prime Time 20:30iUmor Sezonul 10

Cine nu respectă izolarea, dat de gol de telefonul mobil! Ce trebuie să afle românii

Românii care nu respectă izolarea sau carantina ar putea fi daţi de gol de telefonul mobil. Sunt ţări unde astfel de măsuri se aplică deja.

Comisia Europeană spune că utilizatorii vor fi sub protecția anonimatului, iar datele despre locul unde aceștia se află sau se deplasează vor fi agregate și folosite pentru măsuri de combatere a răspândirii noului coronavirus.

SUSPECȚII DE CORONAVIRUS, URMĂRIȚI PRIN TELEFON

Totodată, un oficial european a precizat că datele vor fi șterse după soluționarea crizei.

citește și: Ce simți prima oară dacă ai coronavirus! Români infectați cu COVID-19, mărturii exclusive

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 183 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Cine nu respectă izolarea, dat de gol de telefonul mobil! Ce trebuie să afle românii

Telefonul i-ar putea da de gol pe cei care nu stau în izolare sau în carantină

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat 1.883 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

citește și: Când apare vaccinul împotriva coronavirusului! Răspunsul pe care toată omenirea îl așteaptă

De asemenea, cu ocazia formalităților de intrare în țară, Poliția de Frontieră a întocmit 4 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declarații, faptă prevăzută și pedepsită de art. 326 Cod Penal.

Deocamdată este vorba doar de o propunere ce se discută la Comisia Europeană și există discuții cu operatorii de telefonie mobilă. Urmează ca săptămâna viitoare să se ia o decizie oficială.

Recomandari