Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Cine sunt principalii purtători COVID-19? Directorul OMS le-a transmis un mesaj tranșant: „O să stați săptămâni întregi prin spitale”

Avertisment îngrijorător din partea lui Tedros Adhanom, directorul Organizației Mondial a Sănătății.

Cine sunt principalii purtători COVID-19? Directorul OMS le-a transmis un mesaj tranșant: „O să stați săptămâni întregi prin spitale”

Profimedia

Numărul cazurilor de COVID-19 s-a triplat în rândul tinerilor în ultimele luni. Potrivit unei analize a Agenției ONU, procentul persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani, infectate cu noul coronavirus, a crescut de la 4.5% la 15% între lunile februarie și iulie.

Principalul motiv îl constituie faptul că mulți dintre tineri nu respectă regulile de distanțare în timpul distracțiilor.

Pe lângă Statele Unite, țări Europene precum Spania, Germania și Franța au anunțat că în multe dintre cazurile noi, este vorba despre persoane tinere potrivit Antena 3.

„Astăzi am un anunț pentru persoanele tinere: nu sunteți invincibili! Acest virus v-ar putea ține în spital săptămâni bune sau chiar să vă ucidă”, a spus Tedros Adhanom, directorul OMS.

Un nou simptom COVID-19 dă peste cap recomandările medicilor

Specialiștii trag un puternic semnal de alarmă. Un nou simptom al infecției COVID-19 duce la o singură concluzie: există și o altă cale de transmitere a virusului.

„Este cu siguranţă posibil ca o persoană să poată lua Covid-19 prin ochi”, a declarat dr. Thomas Steinemann, reprezentant al Asociaţiei Americane de Oftalmologie, citat de CNN.

Este conluzia alarmantă a specialiștilor ce se luptă cu pandemia, încă de la debut.

Ipoteza este susținută și de epidemiologul șef de la Casa albă, medicul Anthony Fauci. Acesta le-a recomandat americanilor să poarte, pe lângă mască și ochelari sau viziere de protecție. Mai multe despre acest subiect, puteți citi AICI.

Recomandari