Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Alexandru Rafila, criză de râs la declarațiile lui Nelu Tătaru. „Cocoașa” și „platoul” l-au lăsat fără aer pe reprezentantul OMS

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), a izbucnit în râs când a auzit cele mai noi declarații ale lui Nelu Tătaru, ministrului Sănătății, cu privire la evoluția crizei COVID-19 în România.

Moment viral: Alexandru Rafila, criză de râs la declarațiile ministrului Sănătății. Ce l-a făcut să râdă pe reprezentantul OMS

Invitat la emisiunea lui Marius Tucă, Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS), nu s-a putut abține și a izbucnit în râs la auzul celor mai recente declarații ale ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

„Faza de creștere cu scădere” și „valul cu două cocoașe” au fost cele două „concepte” ce l-au făcut pe Rafila să cedeze, cu toate că, inițial, a încercat să explice, cumva, declarațiile ministrului.

„Suntem pe acel trend crescător, dar scăzând ca şi intensitate a creşterii numărului de cazuri de la o zi la alta - nu suntem în scădere - suntem în momentul în care, dacă respectăm următoarele săptămâni nişte lucruri, ar trebui să ajungem la un platou (...).

Eu aş vrea să se stabilească la 1.200, la 1.300, dar el se poate stabili la 1.500. Dar 1.500 la 10 zile înseamnă încă 300 de cazuri în plus pe Terapie intensivă”, a declarat luni seară, la TVR, ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru.

„Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoaşe, putem face o a doua cocoaşă care poate fi mai violentă decât prima, în condiţiile în care dacă atunci acţionam în instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare la o parte din concetăţenii noştri nu mai există”, a declarat Nelu Tataru, la Digi 24, pe 30 iunie.

„Eu cred că din toată chestiunea asta rezultă speranţa unei stabilizări a situaţiei. Când a zis de a doua cocoaşă, cred că s-a referit la a doua fază”, a explicat Alexandru Rafila, la finalul crizei de râs.

Recomandari