Căutare Live

27 de cadre medicale au fost infectate cu coronavirus, în Suceava. Medicii și asistentele refuză să plece din spital: „Nu vrem să ne îmbolnăvim familiile”

Vorbim în continuare despre o situaţie critică. Cel mai important spital din judeţul Suceava a intrat astăzi în carantină, după ce nu mai puţin de 27 de cadre medicale s-au infectat cu Coronavirus. Vorbim despre cel de-al doilea caz de îmbolnăviri masive în rândul medicilor, după cel de la Gerota, din Capitală, iar acuzaţiile sunt grave. Situaţia halucinantă se petrece într-un spital în care au murit azi doi oameni din cauza coronavirusului: o femeie de 72 de ani şi un bărbat de 71 de ani.

Alte câteva zeci de cadre medicale încă aşteaptă rezultatele testelor. Situaţia halucinantă se petrece într-un spital în care au murit azi doi oameni din cauza coronavirusului: o femeie de 72 de ani şi un bărbat de 71 de ani. Acum toate urgenţele vor fi redirecţionate către Spitalul Municipal Rădăuţi.

Sunt 18 medici şi 9 asistenţi medicali confirmaţi pozitiv cu COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Conducerea unităţii mediale a transmis, printr-un comunicat, că ei sunt acum izolaţi la secţia extinsă de Boli Infecţioase. Situaţia a alertat însă întreg personalul.

Unii angajaţi acuză că s-a ajuns aici din cauză că nu s-au respectat protocoalele de internare şi de tratare a pacienţilor infectaţi cu coronavirus.

Nici materialele de protecţie minimă în faţa pericolului nu ar fi suficiente, acuză oamenii. Pe toată perioada unei ture, ar fi nevoiţi să poarte aceeaşi mască şi aceeaşi pereche de mănuşi.

De cealaltă parte, conducerea spitalului a transmis că toate echipamentele de protecţie în faţa virusului au fost cumpărate, chiar şi în condiţiile în care aprovizionarea a fost mai dificilă, din cauza situaţiei din China.

Acum, medicii şi asistentele care au intrat în contact cu colegii lor infectaţi cu coronavirus nu mai vor să meargă acasă. Le e teamă să nu îşi îmbolnăvească familiile în cazul în care şi ei vor fi diagnosticaţi cu COVID-19.

Acum, tot urgenţele din judeţ vor fi redirecţionate către Spitalul Municipal Rădăuţi.

Între timp, la Spitalul Judeţean Suceava a început o anchetă epidemiologică. Trebuie aflat urgent de unde a pornit focarul, în condiţiile în care cel puţin doi bolnavi confirmaţi cu COVID-19 au fost internaţi în mai multe secţii, până să fie declaraţi pozitivi.

Vorbim despre un bărbat care a fost internat la secţia de Pneumologie, unde a stat trei zile fără să fie izolat, dar şi despre o femeie care a fost inclusiv la Terapie Intensivă până să fie transferată la Iaşi.

Citește și
bianca neagu in rolul biancai in telenovela numai iubirea
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
O mai ții minte pe micuța Bianca din Numai Iubirea? S-a transformat într-o domnișoară superbă. Cum arată acum
femeie care curata faianta din casa cu o carpa crem
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
Au fumat două pachete pe zi în bucătărie și când au șters pereții au rămas uimiți. Imaginile au creat isterie pe TikTok
femeie care a atins cu degetul un mobilier plin de praf
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Cum se formează praful și de ce reapare la scurt timp după ce l-ai șters. Cât de periculos este dacă-l lași pe suprafețe
Mai multe articole
Bărbat cu simptome specifice COVID-19, plimbat dintr-un spital în altul, fără să fie testat! Motivul invocat de medici ș... S-au schimbat regulile! Cine va fi testat, de acum încolo, de coronavirus? Ce simptome de COVID-19 vor căuta medicii?...
Parteneri
Filme despre sfârșitul lumii. 5 povești apocaliptice pe care trebuie să le vezi
Dacă ești adepta filmelor de acțiune cu scenarii greu de imaginat, ți-am pregătit o listă cu filme despre sfârșitul lumii care să te țină cu sufletul la gură. Am ales pentru tine unele dintre cele mai apreciate producții din toate timpurile cu actori de renume și scenarii pline de suspans.
Catine.ro
Ultimele știri