Alte câteva zeci de cadre medicale încă aşteaptă rezultatele testelor. Situaţia halucinantă se petrece într-un spital în care au murit azi doi oameni din cauza coronavirusului: o femeie de 72 de ani şi un bărbat de 71 de ani. Acum toate urgenţele vor fi redirecţionate către Spitalul Municipal Rădăuţi.
Sunt 18 medici şi 9 asistenţi medicali confirmaţi pozitiv cu COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.
Conducerea unităţii mediale a transmis, printr-un comunicat, că ei sunt acum izolaţi la secţia extinsă de Boli Infecţioase. Situaţia a alertat însă întreg personalul.
Unii angajaţi acuză că s-a ajuns aici din cauză că nu s-au respectat protocoalele de internare şi de tratare a pacienţilor infectaţi cu coronavirus.
Nici materialele de protecţie minimă în faţa pericolului nu ar fi suficiente, acuză oamenii. Pe toată perioada unei ture, ar fi nevoiţi să poarte aceeaşi mască şi aceeaşi pereche de mănuşi.
De cealaltă parte, conducerea spitalului a transmis că toate echipamentele de protecţie în faţa virusului au fost cumpărate, chiar şi în condiţiile în care aprovizionarea a fost mai dificilă, din cauza situaţiei din China.
Acum, medicii şi asistentele care au intrat în contact cu colegii lor infectaţi cu coronavirus nu mai vor să meargă acasă. Le e teamă să nu îşi îmbolnăvească familiile în cazul în care şi ei vor fi diagnosticaţi cu COVID-19.
Acum, tot urgenţele din judeţ vor fi redirecţionate către Spitalul Municipal Rădăuţi.
Între timp, la Spitalul Judeţean Suceava a început o anchetă epidemiologică. Trebuie aflat urgent de unde a pornit focarul, în condiţiile în care cel puţin doi bolnavi confirmaţi cu COVID-19 au fost internaţi în mai multe secţii, până să fie declaraţi pozitivi.
Vorbim despre un bărbat care a fost internat la secţia de Pneumologie, unde a stat trei zile fără să fie izolat, dar şi despre o femeie care a fost inclusiv la Terapie Intensivă până să fie transferată la Iaşi.