Antena Căutare

Clinica unde o operatie de liposuctie a dus la decesul unei tinere, inchisa pentru a ingreuna ancheta

Cu lacatul pe usa! Asa au gasit astazi inspectorii de sanatate clinica din Galati, in care tanara de 37 a suferit operatia de liposuctie care, ulterior, i-a fost fatala. Mai mult, numerele de telefon ale clinicii au devenit inutilizabile. Conform documentelor depuse anterior tragediei, la Directia de Sanatate Publica, medicul acuzat de moartea femeii nu avea dreptul sa efectueze o asemenea interventie nesupravegheat.

Directia de Sanatate Publica a solicitat administrtorului clinicii sa aduca pana astazi documentele necesare actualizarii bazei de date privind functionarea si legalitatea acestei clinici. Din pacate, reprezentantii DSP nu au primit niciun raspuns. Ba mai mult, membrii Comisiei de Malpraxis au gasit, astazi, clinica deja inchisa. S-a autosuspendat.

Mai bine zis, au dat bir cu fugitii. Oficial, la Directia de Sanatate nu a fost depus niciun act care sa anunte autosuspendarea clinicii. Si totusi usa este inchisa.

“S-a putut lua legatura cu cineva din clinica in prima faza, dupa care n-a mai rasuns nimeni”, spune dr. Liliana Moise, presedintele Comisiei de Malpraxis. Asa ca achetatorii n-au putut verifica decat documentele clinicii depuse la institutie in momentul infintarii acesteia.

“Clinica este inregistrata ca si autorizata cu cabinet de chirugie plastica si reparatorie, iar doctorul autorizat sa efectueze acesta activitate este dr. Nitescu. Nu avem niciun document care sa ateste vreo modificare in funtionarea acestei clinici”, a declarat dr. Valentin Bodea, director DSP Galati.

Cu alte cuvinte, la Directia de Sanatate nu a ajuns niciun document care sa ateste ca doctorul care i-a facut liposuctia tinerei de 37 de ani ar fi avut dreptul sa efectueze procedura. Cum clinica a fost inchisa, ancheta DSP-ului a ajuns insa intr-un impas. Acum inspectorii asteapta ca procurorii sa poata obtine legal restul documentelor clinicii. Colegiul medicilor desfasoara in paralel propria ancheta. S-a tras la sorti expertul care va analiza cazul dar numele acestuia nu va fi dezvaluit pana cand acesta nu va accepta cazul. Legea cere ca specilistul adus de comisie sa fie platit de familia care a facut plangerea. Acestia s-ar putea sa scoata din buzunare intre 2.500 si 3.000 de lei.

Suspect retinut in cazul furtului de un milion de euro de pe autostrada Bucuresti-Pitesti... Dej: Politistii au simulat mai multe accidente grave, pentru a-i educa pe pietoni despre pericolele din trafic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x