Antena Căutare

COD PORTOCALIU de VISCOL in sapte judete din tara, valabil din aceasta noapte

Meteorologii au emis o averizare meteo de COD PORTOCALIU de viscol pentru vineri, 25 ianuarie, intervalul orar 4:00 - 14:00, in sapte judete din tara. In Bacau, Galati, Neamt, Iasi, Vaslui, Vrancea si partial Buzau sunt prognozate ninsori abundente si vant puternic , ce ar putea depasi chiar si 70 de kilometri pe ora.

In sudul si centrul Moldovei va ninge si se va depune strat consistent de zapada, iar vantul va avea intensificari care vor depasi la rafala 70 km/h si va fi viscol ce va determina reducerea vizibilitatii sub 50 m.

In judetele Vrancea, Bacau, nordul judetului Galati si in zona de munte a judetului Buzau ninsoarea va fi mai puternica in prima parte a intervalului, apoi va slabi in intensitate, dar vantul va continua sa bata cu putere viscolind si troienind zapada, informeaza Antena 3.

Capitala si 31 de judete din sudul, estul si nordul tarii au intrat de joi, ora 18.00, pana vineri, ora 20.00, sub cod galben de ninsori si viscol, potrivit unei atentionari emise miercuri de Administratia Nationala de Meteorologie.

Atentionarea vizeaza mai intai, in intervalul joi, ora 18.00 - vineri, ora 8.00, Capitala si judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges, Teleorman, Giurgiu, Dambovita, Prahova, Buzau, Ilfov, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea, Bacau si Vaslui.

Incepand din seara zilei de joi, in sudul si sud-estul tarii vor fi precipitatii insemnate cantitativ, local peste 25 l/mp, predominant sub forma de ploaie in jumatatea de sud a Munteniei si in Dobrogea, mixte in primele ore si apoi ninsoare in sudul Banatului, Oltenia si nordul Munteniei. Pe arii restranse se va semnala polei.

In toate aceste regiuni, vantul va avea intensificari sustinute, cu viteze ce vor depasi la rafala 50...60 km/h.

In judetele din jumatatea de sud a Moldovei, in zona Carpatilor de Curbura si a Muntilor Bucegi va ninge, vantul va depasi la rafala 70 km/h si va fi viscol cu precadere in a doua parte a noptii de joi spre vineri.

Vineri, intre orele 8.00 si 20.00, vor fi sub cod galben si judetele Maramures, Suceava, Botosani, Bistrita-Nasaud, Harghita, Neamt, Iasi, Brasov si Covasna. Tot de vineri, incepand cu ora 8.00, vor iesi de sub atentionare judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Dolj, Olt, Valcea, Arges si Teleorman.

Pe parcursul zilei de vineri va ninge viscolit in Moldova, centrul si estul Munteniei, Dobrogea si in zona Carpatilor Orientali. In Delta Dunarii si pe litoral, in primele ore vor mai fi precipitatii mixte si izolat polei.

Viteza vantului la rafala va depasi 60...70 km/h indeosebi in sud-estul tarii.

Primaria Capitalei vrea statie de metrou cu stadion deasupra. Costul? 900 milioane de lei... Tulcea: 11 oameni au ramas pe drumuri, dupa ce casele le-au fost mistuite de flacari...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x