Antena Căutare

Inainte, tovarasi! Compania de Drumuri deszapezeste cu utilaje de pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej

Sa vezi si sa nu crezi: Compania de Drumuri face deszapezire cu utilaje rusesti, de pe vremea lui Gheorghe Gheorghiu-Dej. Frezele se defecteaza in permanenta si mecanicii improvizeaza ca sa le repare. Iar piesele de schimb sunt adevarate raritati!

Batrana “Zill” deszapezeste drumurile Romaniei de mai bine de 60 de ani. Daca la Botosani trage din greu, la Bucuresti asteapta in curte momentul in care va fi nevoie sa intervina.

Freza functioneaza cu doua motoare si cu sase baterii, cat pentru trei camioane. Iar consumul de combustibil si ulei este pe masura: 50 de litri, in actiune! Mai exact, in rezervor intra o tona de motorina, pe care o consuma in mai putin de 24 de ore de interventie!

Cu vopseaua scorojita si cuprinsa in multe locuri de rugina, bunica frezelor ar fi trebuit sa fie demult intr-un muzeu. In schimb, este utilaj de baza la deszapezire. Din cele 77 de freze pe care le detine Compania de Drumuri, 20 au fost fabricate in anii ‘60... Si multe din acestea sunt acum defecte.

Compania de Drumuri plateste anul acesta 100 de milioane de euro pentru deszapezire. Cu zece la suta din aceasta suma ar putea cumpara 11 utilaje de ultima generatie, cum este cel din parcul Companiei Aeroporturi Bucuresti. Cu un consum mult mai mic si eficienta cel putin dubla...

Gigi Becali a luat la pas Poiana Brasov: "Te dai pe schiuri, pac! Intri in pom, capul spart"... Romanii au dat iama in raionul cu bauturi alcoolice. Sticla de whisky, la mare cautare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x