Căutare Live

Concediile românilor, un pericol! Masca ar putea deveni obligatorie și în aer liber: „Nu trebuie să intrăm în zona măsurilor coercitive”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a vorbit despre obligativitatea purtării măștii de protecție și în aer liber, pentru a evita infectarea cu noul coronavirus.

Concediile românilor, un pericol! Masca ar putea deveni obligatorie și în aer liber: „Nu trebuie să intrăm în zona măsurilor coercitive”

Profimedia

A trebui să purtăm masca de protecție și în aer liber, dacă în zona în care ne aflăm este „o foarte mare aglomerație”, iar distanța recomandată de experți, de un metru și jumătate, nu poate fi respectată.

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a explicat cum, dacă autorităție nu iau măsuri ferme, zonele turistice ar putea deveni focare de infecție COVID-19.

„În general zonele turistice sunt niște surse posibile pentru răspândirea infecției, mai ales dacă se desfășoară un turism mai puțin organizat. (...)

Noi spunem că masca se folosește în spații închise sau în mijloace de transport. Dacă în aer liber este o foarte mare aglomerație, iar acea distanță minimă de un metru și jumătate în mod evident nu este respectată, atunci și spațiul acesta liber devine propice pentru transmiterea bolii.

O atitudine mai fermă din partea autorităților care să împiedice aglomerațiile mari de oameni se poate lua. Adică, noi am stabilit un număr de persoane care pot să stea împreună, iar dacă discutăm de 5, 6 persoane, iar acolo sunt 600... Vă dați seama că s-ar putea încerca convingerea oamenilor, că nu trebuie să intrăm în zona măsurilor coercitive. Dacă avem suficientă abilitate cred că există posibilitatea să îi convingem pe oameni să se depărteze și să evite aglomerația excesivă”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Declarațiile profesorului Rafila au fost făcute în urma apariiei în spațiul public a imaginilor cu cei peste 10.000 de turiști care au fost în weekend pe plajele sălbatice din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Cei mai mulți nu purtau măști, iar transmiterea noului coronavirus se putea face ușor.

Coronavirus în România. O nouă creștere îngrijorătoare a numărului de cazuri noi

326 noi cazuri de coronavirus au fost depistate în România în ultimele 24 de ore din 12.585 de teste prelucrate. Autoritățile au anunțat și 16 noi decese. 222 de pacienți sunt internați la Terapie Intensivă. Bilanțul total al infectărilor ajunge la 27.296, iar numărul deceselor la 1.667.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... A fost cutremur, în România, în noaptea de miercuri spre joi! Ce magnitudine a avut și unde s-a simțit...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri