Antena Căutare

Din toamnă, iar în carantină? Cum putem evita măsuri drastice, în timpul valului doi de coronavirus. Ce recomandă șefa comisiei COVID-19

Al doilea val de coronavirus ar putea aduce noi măuri drastice de protecție. Șefa comisiei COVID-19 a explicat, pas cu pas, ce reguli simple ar trebui să respecte românii, pentru a evita o nouă carantinare a populației.

Din toamnă, iar în carantină? Cum putem evita măsuri drastice, în timpul valului doi de coronavirus. Ce recomandă șefa comisiei COVID-19
Din toamnă, iar în carantină. Cum putem evita măsuri drastice, în timpul valului doi de coronavirus.Ce recomandă șefa comisiei COVID-19 | Profimedia

Chiar dacă numărul infectărilor cu noul coronavirus va crește, șefa comisiei pentru COVID-19 nu crede în adoptarea măsurii de carantină. Adriana Pistol susține că, dacă populaţia ar fi educată şi responsabilă, epidemia ar putea fi ţinută în frâu şi că, între autorităţi şi cetățeni nu ar trebui să existe o luptă.

„Există o temere să nu explodeze numărul de cazuri. În autobuz este aglomeraţie, spre exemplu. Nu se respectă în autobuz. Unii oameni nu îşi pun masca în autobuz. Nu trebuie să cădem nici într-o extremă, dar nici în alta.

Eu de obicei nu mă hazardez şi nu îmi plac chestiile astea cu valurile. Avem astfel de valuri în epidemiologie. În Spania, a fost o explozie. Acolo se poate numi un al doilea val. Toată lumea medicală vorbeşte şi se aşteapta ca în toamnă, odată cu vremea rece când toate virozele respiratorii devin mai active, să existe o explozie mai mare decât a fost acum.

E firesc să te gândeşti că s-ar putea să ai din nou explozie şi să pregăteşti sistemul de sănătate. Din toamnă, va fi evident un lucru. Va trebui să testăm concomitent şi pentru gripă şi pentru coronavirus.

O să fie o perioadă destul de dificilă pentru lumea medicală. Virusurile noi întotdeana ne oferă surprize. În toamna trebuie să mizăm pe aceste lucruri. Sa respectăm regulile, totuşi.

Populaţia trebuie să înţeleagă că nu este un pact cu Parlamentul, Guvernul, ci cu propria noastră sănătate”, a declarat aceasta, citată de Mediafax.

Coronavirus în România

Până la data de 30 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.970 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 20.141 au fost externate, dintre care 19.050 pacienți vindecați și 1.091 pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare. 1.651 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 388 noi cazuri de îmbolnăvire.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 710.112 de teste.

Cardul de sănătate redevine obligatoriu din 1 iulie, cu excepţia consultaţiilor la medicul de familie şi la specialistul... Reducerea vârstei de pensionare pentru unele categorii de români, proiect aflat pe ordinea de zi a Guvernului. Ce se sch...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x