Antena Căutare

„Se poate muri și la 30-35 de ani” Ministrul Sănătății, dezvăluiri șocante. Când vom avea parte de noi măsuri de relaxare

Coronavirusul omoară și oameni de 30-35 de ani. Ministrul Sănătății a transmis un mesaj tranșant celor care susțin că virusul nu există. Când este programată o nouă etapă de relaxare?

„Se poate muri și la 30-35 de ani” Ministrul Sănătății, dezvăluiri șocante. Când vom avea parte de noi măsuri de relaxare
„Se poate muri și la 30-35 de ani” Ministrul Sănătății, dezvăluiri șocante. Când vom avea parte de noi măsuri de relaxare | Profimedia

„Suntem de două săptămâni într-o creştere a numărului de cazuri, dar putem gestiona aceste cazuri. Ar trebui totuşi ca cei care şi-au asumat aceste măsuri de relaxare, dincolo de Guvern sau Ministerul Sănătăţii, să le şi respecte.

Recomand în continuare prudenţă, precauţie, reguli de igienă, distanţare fizică, purtarea măştii în spaţii închise. Avem şi azi 388 de cazuri noi, 205 cazuri în terapie intensivă. (...)

Avem oraşe şi spitale unde secţiile de terapie intensivă sunt pline şi trebuie să transferăm bolnavii în altă parte. Cred că ne-am relaxat un pic cam devreme”, a afirmat Tătaru, marţi, la TVR1.

Articolul continuă după reclamă

Ministrul a precizat că măsurile de relaxare care erau programate pentru 1 iulie au fost amânate şi a menţionat că situaţia actuală face parte din „scenariile care erau în analiză”.

„La sfârşitul lunii iulie, începutul lunii august trebuie să ne aşteptăm la o viaţă cvasinormală. Spun cvasinormală în contextul în care va trebui să ne obişnuim cu persistenţa acestui virus un an sau doi, cu transmiteri subliminale, cu uşoare valuri cum le vedem la gripa sezonieră. Dar, ca să ajungem la acest lucru, trebuie să respectăm nişte reguli”, a adăugat Tătaru.

Potrivit acestuia, creșterea numărului de infectări cu noul coronavirus a fost cauzată, în mare parte, și de faptul că o parte a populației nu crede în existența virusului. Pentru acești români, Tătaru a avut un singur mesaj: să viziteze un spital suport COVID sau unitățile de primiri urgențe și „vor vedea că există boala, că există forme severe şi că se poate muri şi la 30-35 de ani”.

„Avem o creştere a numărului de cazuri, o reacutizare a vechilor focare, o transmitere accentuată în comunitate, avem nerespectarea regulilor.

Până acum patru săptămâni aveam un grad de transmitere de 0,6-0,7 şi cred că acea stare de relaxare a încurajat un moment politic. (...)

Începând de la Paşti s-a înregistrat acea stare de libertate, dar cred că trecerea directă dintr-un moment medical într-un moment politic a dus la aceste informaţii false, la discreditări, la bagatelizarea unei pandemii şi la o nesocotire a întregului efort de două luni şi jumătate pe care l-a făcut acest popor”, a mai spus Tătaru, potrivit Agerpres.

Klaus Iohannis, consultare cu preşedintele Consiliului European despre viitorul buget multianual al Uniunii Europene şi ... „Izolarea trebuie să rămână. Avem în continuare focare” - Nelu Tătaru, informații de ultim moment: Guvernul se pregăteșt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia
Insula Iubirii Sezonul 8, 17 iulie 2024. Ce dezvăluiri fără precedent a făcut Bianca Mitroi despre relația cu Robert Braia Miercuri, 17.07.2024, 23:53
Ai sport în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x