Antena Căutare

Consiliul National de Etica: Kovesi nu a plagiat in lucrarea de doctorat

Expertii tehnici ai Consiliului National de Etica (CNE) au stabilit vineri ca procurorul general Codruta Kovesi nu a plagiat in teza de doctorat, decizia urmand sa fie luata in considerare la sedinta in care CNE va lua o hotarare finala in acest caz, au declarat, pentru Mediafax, surse din CNE.

Potrivit surselor citate, expertii au luat relativ usor aceasta decizie, intrucat documentele prezentate erau foarte clare care in sensul ca teza de doctorat nu contine elemente de plagiat. Reprezentantii Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica (ANCS) - institutie pe langa care functioneaza CNE, precizasera anterior, tot vineri, ca pocurorul general a adus la Consiliu probe suficiente si convingatoare pentru a nu fi nevoie sa i se solicite documente suplimentare, dar o decizie finala in cazul sesizarii de plagiat nu va fi luata vineri, termenul legal fiind de 90 de zile

Procurorul general, Codruta Kovesi, a fost audiata, vineri, la Consiliul National de Etica in cazul sesizarii de plagiat privind lucrarea sa de doctorat, ea declarand ca a adus argumente si a prezentat probe care dovedesc faptul ca nu a plagiat, iar un verdict nu poate fi decat in acest sens.

Codruta Kovesi a spus ca a trimis la Consiliul National de Etica punctul sau de vedere in acest caz, dar a atasat si probe din care rezulta clar ca nu poate fi vorba de plagiat in lucrarea sa de doctorat.

In 18 mai, Grupul de Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, a sustinut ca lucrarea de doctorat a procurorului general Codruta Kovesi este un plagiat. GIP a publicat mai multe pasaje din lucrari de specialitate care s-ar regasi, fara citarea sursei, in lucrarea de doctorat a Codrutei Kovesi, care si-a obtinut doctoratul in decembrie 2011, la Universitatea de Vest din Timisoara. Textele invocate de GIP ar fi fost publicate in 2006, 2007.

Noua delfini morti, gasiti pe mai multe plaje... Drama: Un copil si bunicii lui au murit striviti sub un zid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x