Antena Căutare

Copiii, inscrisi in Clasa I chiar si la 5 ani

Potrivit noii Legi a Educatiei, parintii isi vor putea inscrie copiii in Clasa I chiar si la varsta de cinci ani, daca evaluarea psihosomatica este favorabila si, totodata, i-ar putea inscrie direct in clasa a II-a, in urma acelorasi teste.

Secretarul de stat in Ministerul Educatiei Oana Badea a explicat ca Legea Educatiei creeaza premizele pentru ca parintii sa-si poata inscrie copiii la scoala la varsta de sase ani, dar nu exista restrictii pentru aceia care ar dori inscrierea chiar mai devreme de aceasta varsta.

"In 22 de state europene, legea stabileste debutul invatamantului obligatoriu la sase, cinci sau chiar patru ani. Majoritatea au optat pentru varsta de sase ani. Romania este a 14-a tara europeana in care invatamantul obligatoriu va incepe la sase ani", a declarat Oana Badea.

In ceea ce priveste inscrierea copiilor la alte scoli decat cele de care apartin, Oana Badea a precizat ca parintii isi pot inscrie copiii in clasa pregatitoare la orice scoala doresc, iar in cazul scolilor cu concurenta foarte mare se pot face ajustari ale cifrei de scolarizare, insa pana la capacitatea de cuprindere, subliniiind ca locul copilului in circumscriptia de care apartine va fi pastrat, astfel incat, daca nu va putea fi inscris la scoala pe care a dorit-o parintele, sa poata reveni in unitatea de circumscriptie.

Totodata, secretarul de stat a anuntat ca aproximativ 80% dintre copii au fost cuprinsi in anul scolar 2010-2011 in invatamantul prescolar din Romania. Obiectivul european pentru 2020 este ca peste 95% dintre copii sa fie cuprinsi in aceasta forma de invatamant.

Foto: Intactimages

Guvernul aloca 750.000 lei pentru bolnavii de cancer... Carantina la Sfantu Gheorghe, din cauza numarului mare de viroze...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x