Antena Căutare

Copilărie ucisă! Cinci frăţiori trăiesc la marginea iadului

Se zbat să respire într-o singură cămăruță de nici 5 metri pătrați. Stau înghesuiți unul lângă celălalt și se strâng în brațe, ca să mai uite de foame

Se zbat să respire într-o singură cămăruță de nici cinci metri pătrați. Stau înghesuiți unul lângă celălalt și se strâng în brațe, ca să mai uite de foame.

E povestea devastatoare a cinci frățiori care în loc să se joace, ei nici măcar nu au învățat să zâmbească. Nu au apă, nu au curent electric, nu au mai nimic. Destinul lor pare scris sub semnul sărăciei, iar părinții nu știu ce să mai facă doar ca să-și salveze pruncii.

Își iubesc copiii, puii de oameni pe care i-au adus pe lume și simt cum o gheară le pătrunde în piept atunci când îi văd flămânzi, cu piciorușele murdare și înghesuiți într-o cocioabă de casă.

Şapte suflete, într-o singură cameră. două paturi, o masă, un scaun şi o icoană deasupra capului care îi veghează zi şi noapte. atâta au. Niciodată nu au avut mai mult. Aşa trăiesc cinci îngeraşi împreună cu părinţii lor. Cinci frăţiori care încă nu au învăţat să zâmbească. Dar care știu prea bine ce înseamnă. sărăcia.

O casă de chirpici ce s-ar putea prăbuşi în orice clipă pe cei 5 copilaşi care, în permanenţă stau cu nasul lipit de singura fereastră a locuinţei. Cu o privire caldă, cu ochii umezi, parcă aşteaptă pe cineva. sau poate ceva! Îşi aşteaptă salvarea, o minune de la bunul Dumnezeu.

Sunt nişte copii neputincioşi fără. copilărie. Nu râd, nu plâng, nu știu să se joace. Încearcă doar să-şi ascundă suferinţa, însă privirea îi dă de gol, pe fiecare dintre ei. Chiar dacă Narcis, Bogdan şi Mihăiţă abia au venit pe lume, viitorul lor pare deja unul. negru. La fel cum e și cel al frățiorilor mai mari, Dana și Dragoș. Trăiesc toți înghesuiţi pe un pat, unde îşi petrec aproape tot timpul.

Sunt zile întregi în care părinţii stau flămânzi, doar pentru ca puţina hrană de care au reușit să facă rost, să le ajungă celor mici, cât să nu îi roadă stomacul de foame.

La 10 ani, Dragoş nu îşi doreşte jucării, ca orice copil de vârsta lui, îşi doreşte o casă, un acoperiş sigur deasupra capului. La o vârstă atât de fragedă înţelege tot ceea ce se întamplă în jurul lui. Este conştient că nu duce o viaţă normală, că nu are o copilărie. Fraţiorii nu au jucării. Se joacă cu toţii cu o singură jucărie de pluş.

Buburuza familiei, o scumpete de fetiţă de numai 6 anișori, reuşeşte să se mai înveselească la grădiniţă, acolo unde are parte de jucării. Dana este argintul viu al familiei, singura care dă culoare căsuţei de chirpici. Ea încearcă să îi mai facă pe părinţi să uite de probleme, de griji. de nevoi.

Lovitură de teatru. Mașinile staționate neregulamentar pot fi ridicate din nou!... Tinerii primesc de la stat teren GRATIS să își facă CASĂ. Cum beneficiezi de acest drept...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x