Antena Căutare

România, coronavirus. Amenzi și chiar închisoare pentru cei care nu respectă perioada de carantină impusă! Covid-19 amenință întreaga populație

România nu este pregătită pentru Coronavirus. La una dintre cele mai mari companii, care păstrează medicamentele pentru o eventuală epidemie a unui virus în România, este stoc zero. Ministrul Sănătăţii a declarat aseară în cadrul unei conferinţe de presă că se lucrează la foc continuu pentru refacerea stocului.

Aproape o mie de români sunt izolaţi la domiciliu, iar 19 sunt în carantină din cauza coronavirusului. Autorităţile au declarat, însă, că nu există niciun caz confirmat în ţara noastră. Dar au luat o serie de măsuri împotriva virusului ucigaş.

Citește și: Alertă! Epidemia de coronavirus se extinde! Încă un pacient mort, în Italia! Care sunt orașele afectate

La nivelul Ministerului Sănătăţii va fi creată şi o linie telefonică specială pentru a oferi informaţii românilor despre virusul ucigaş.

"La acest moment, pentru apeluri se sună la 112. S-a vorbit că va fi o linie specială, sub coordonarea MS, în secunda în care va fi gata sună acolo", a explicat Raed Arafat, secretarul de stat în MAI,

Stocul companiei care păstrează medicamentele pentru o eventuală epidemie a unui virus în România, este complet gol, spune Ministrul Sănătăţii.

Amenzi și chiar închisoare pentru cei care nu respectă perioada de carantină impusă

Cei care se întorc în România din zonele afectate sunt sfătuiţi să trateze situaţia cu resposabilitate. Altfel, cine nu respectă perioada de carantină riscă amenzi sau chiar închisoare. Primii vizaţi sunt cei doi vânzători din Neamț, întorşi din China, care nu au respectat cele două săptămâni de carantină. Aşa că, mare grijă la măsurile care vi se impun atunci când vă întoarceţi în ţară.

Apel către populația care vine din Italia: "Spuneți adevărul!" Cei care fac declarații false în formularele pr... Care este diferenţa dintre carantină şi izolarea la domiciliu? Cum şi cui se aplică măsurile şi cine verifică dacă sunt ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x