Căutare Live

COVID-19, boală profesională. Ce categorii de angajați, în afară de medici, ar primi salariu integral pe timpul concediului medical

Infecția cu noul coronavirus ar putea deveni boală profesională. Ce categorii de angajați, în afara medicilor, ar urma să primească salariu integral, pe perioada concediului medical.

Într-o discuție cu Ingrid Iordache, liderul arădean al umaniștilor, Petre Toma, reprezentantul CNSLR Frăția în Arad, a propus ca procentul să devină 100% și boala să fie încadrată în categoria bolilor profesionale.

„Lucrăm în acest moment la expunerea de motive, fiindcă persoanele care lucrează în această perioadă în prima linie se expun.

Salariații care s-au îmbolnăvit la locul de muncă prin prestarea activității beneficiază doar de prevederile legale referitoare la o boală obișnuită, adică sunt plătiți pe perioada concediului medical doar cu 75% din salariu, acest lucru nefiind corect și nici moral.

Citește și:

Viorel Cataramă a primit rezultatul testului COVID-19! Prima reacție a afaceristului, după aflarea rezultatului: „Asta am vrut să demonstrez”

Noi vrem să facem ca această boală să fie văzută ca o boală profesională. Într-adevăr, sistemul medical este în prima linie, însă tot în prima linie sunt, spre exemplu, și persoanele de la Protecția consumatorului. Acestea lucrează fără echipamentul necesar, sunt foarte expuse riscului îmbolnăvirii, iar ca ei sunt mulți alții”, a spus Ingrid Iordache, la Antena 3.

Boala COVID-19 va fi reîncadrată în grupul bolilor de categorie A

Avocatul Poporului a anunţat că a solicitat Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerului Sănătăţii să includă boala provocată de COVID-19 în grupa bolilor infectocontagioase din categoria A, astfel încât incapacitatea temporară de muncă să fie plătită în proporţie de 100%.

„Aceasta în condiţiile în care, potrivit specialiştilor, boala este extrem de contagioasă şi cu o arie de răspândire foarte mare.

Citește și:

„Al doilea val de COVID-19 este exclus! Epidemia se încheie!” Medicul care susține că a găsit tratamentul anti-coronavirus anunță „moartea” virusului

În prezent, conform legislaţiei în vigoare, cei aflaţi în incapacitate temporară de muncă din cauza îmbolnăvirii cu COVID-19 primesc o indemnizaţie plătită în proporţie de numai 75%”, a transmis Avocatul Poporului.

Citește și
zarug la asia express într-o ținută extravaganta cu galben și roșu
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Cum arată casa în care locuiește Zarug, de la Asia Express - Drumul Împăraților. Imagini din casa acestuia
Colaj cu concurneții de la Asia Express, sezonul 4 și ediția speciala de la Chefi la cuțite
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
De ce nu au participat Lidia Buble și Mihai Petre la ediția specială de la Chefi la cuțite: „Mi-ar fi plăcut să fiu acolo”
Colaj cu Zanni și Alex Velea
Alex Velea a spus adevărul despre relația pe care o are cu Zanni, după ce s-a zvonit că s-au certat: „Se poate vindeca singur”
Alex Velea a spus adevărul despre relația pe care o are cu Zanni, după ce s-a zvonit că s-au certat: „Se poate vindeca singur”
Mai multe articole

Potrivit Avocatului Poporului, pentru ca acest lucru să fie posibil, trebuie modificată o Hotărâre de Guvern din anul 2000, iar această boală să fie cuprinsă la categoria grupa A boli infectocontagioase.

Citește și:

Evoluție neprevăzută a COVID-19 în România. Specialiștii, fără răspunsuri! Ce s-ar putea întâmpla, în următoarele zile? Alexandru Rafila: „Sunt surprins”

Hotărârea care aprobă Lista cuprinzând urgenţele medico-chirurgicale precum şi bolile infectocontagioase din grupa A pentru care asiguraţii beneficiază de indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă fără condiţii de stagiu de cotizare cuprinde 36 de afecţiuni, între care hepatita virală, holera, malaria, rabia, reumatismul articular acut, scarlatina, tusea convulsivă, infecţia HIV şi altele.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Vei purta mască din 15 mai. Atenție, poate provoca acnee sau chiar herpes. Sfaturi utile de la dermatologi...
Parteneri
Alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață sănătoasă. Ce ar trebui să excluzi din dieta ta
Alimentația este foarte importantă când vine vorba de a avea o viață sănătoasă. Astfel, în ultimii ani, oamenii au devenit tot mai preocupați de preparatele pe care le cumpără și pe care le consumă. Am pregătit pentru tine o listă de alimente și băuturi pe care să le eviți dacă îți dorești o viață lungă și sănătoasă.
Catine.ro
Ultimele știri