Antena Căutare

VIDEO. Cum sunt dezinfectate orașele de autorități, în lupta cu COVID-19! „Toate eforturile sunt în zadar, dacă oamenii fac asta!”

Autorităţile locale din unele oraşe iau măsuri pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus. În Constanţa şi Iaşi, străzile sunt stropite cu o soluţie pe bază de clor, pentru a dezinfecta locurile care, altădată, erau intens populate.

Acţiunea autorităţilor locale de la malul mării a început încă de ieri. Timp de 9 ore, o maşina specială a stropit cu substanţe pe bază de clor marile artere ale oraşului.

„Vorbim despre un atomizor de mare capacitate, care pulverizeaza o substanta pe baza de cloramina in toate spatiile publice, pe strazi, pe trotuare”, a explicat Diana Sobaru, purtător de cuvânt Primăria Constanța.

Pe străduţele unde atomizorul nu poate pătrunde, autorităţile au intervenit cu maşini mai mici. Şi cum dezinfecţia nu este suficientă reprezentanţii primăriei au şi o serie de sfaturi pentru localnici.

Autoritatile locale le recomanda tuturor locatarilor sa igienizeze permanent scara blocului, sa spele cu clor interfonul, balustrada, liftul si tubulatura ghenelor de gunoi.

Şi la Iaşi, spaţiile publice sunt dezinfectate constant. Dacă la început erau dezinfectate doar locurile de joacă penru copii, acum şi staţiile pentru mijloacele de transport în comun sunt supuse aceleiaşi proceduri.

Daca ziua sunt dezinfectate stațiile de autobuz și de tramvai, la lăsarea întunericului vine rândul străzilor sa fie dezinfectate. In doar două nopți s-au folosit doua tone de substanțe dezinfectante. Iar primăria spune că va repeta procedura in fiecare noapte cat timp va fi nevoie.

„Vom continua masurile de dezinfectie a spatiilor publice, a statiilor de tranport in comun precum si a mijloacelor de transport in comun, a pietelor, a pasajelor si am inceput deja si dezinfectia strazilor din municipiul Iasi, actiune care va continua si in viitor”, a spus Mihai Chirica, primarul municipiului Iași.

Toate aceste măsuri au rolul de a limita pe cât posibil răspândirea virusului Covid-19. Edilii spun însă că eforturile sunt în zadar dacă cetăţenii nu respectă izolarea socială şi ies pe stradă fără motive reale.

Mieii de Paște se vând pe internet! La ce prețuri pot fi cumpărați – VIDEO... România intră în Scenariul 4. Ce se va întâmpla când vom atinge 2.000 de îmbolnăviri de coronavirus. Rafila: ”Trebuie să...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x