Antena Căutare

S-au duelat cu sportivi cu COVID-19! 18 scrimeri români. Ana-Maria Brânză: ”Suntem toți teferi, dar trebuie să fac testul”

18 sportivi și șase tehnicieni români care au participat la Cupa Mondială de spadă de la Budapesta, între 6 și 8 martie 2020, au primit anunțul că mai mulți competitori din Coreea de Sud și China au fost depistați pozitiv cu COVID-19. ”Atât eu, cât și colegele mele, plus echipa tehnică, suntem bine, dar trebuie să fac testul”, a scris Ana-Maria Brânză

S-au duelat cu sportivi cu COVID-19! 18 scrimeri români. Ana-Maria Brânză: ”Suntem toți teferi, dar trebuie să fac testul” Galerie
Ana-Maria Brânză a participat, acum două săptămâni, la reuniunea de la Budapesta. Acolo s-a duelat și cu sportivi depistați, ulterior, cu coronavirus

Cupa Mondială de spadă s-a desfășurat la Budapesta, în perioada 6-8 martie 2020. Mai mulți sportivi din Coreea de Sud și China au fost testați la întoarcerea în Asia, iar unii dintre ei au primit anunțul că sunt infectați cu virusul care a speriat lumea întreagă. Numele acestora nu au fost comunicate, dar s-a precizat că mulți dintre ei sunt asimptomatici.

Imediat, Federaţia Internaţională de Scrimă a notificat de urgență toate loturile care au fost la Budapesta. Federația noastră a cerut sportivilor români prezenți aici să se autoizoleze la domiciliu și le-a cerut să se testeze pentru COVID-19.

S-au duelat cu sportivi cu COVID-19! 18 scrimeri români. Ana-Maria Brânză: ”Suntem toți teferi, dar trebuie să fac testul”

Întrecerea de la Budapesta a avut loc între 6 și 8 martie

Din delegația României au făcut parte campioana mondială Ana Maria Brânză, Amalia Tătăran, Greta Vereș, Bianca Benea, Alexandra Predescu, Claudia Naboiu, Adela Danciu și Raluca Cristina Sbarcia. Fetele au fost însoțite la concurs de antrenorul Mihai Popa. La masculin au evoluat Mario Perşu, Adrian Dabija, Adrian Ciprian Szilagyi, Alin Sbârcia, Lucian Ciovică, Liviu Dragomir, Alin Mitrică, Mihail Oprea, Victor Vîlceanu și Daniel Gavriluţ, de asemenea, însoțiți de tehnicieni. Iată comunicatul oficial:

”Federația Internațională de Scrimă a notificat azi Federația Română de Scrimă și toate forurile naționale care au avut reprezentanți la Cupa Mondială de spadă de la Budapesta, între 6 – 8 martie 2020, că mai mulți scrimeri sud coreeni și chinezi care au concurat în Ungaria au fost testați pozitiv la virusul COVID – 19. Sportivii au fost testați la întoarcerea în Asia dar, conform comunicatului primit de la FIE, numele acestora nu a fost dezvăluit, precizându-se că cei mai mulți dintre aceștia sunt asimptomatici. În consecință, în regim de urgență, Federația Română de Scrimă a notificat sportivii care au participat pentru România la acestă competiție. La Budapesta au fost prezenți 18 sportivi români: 8 spadasine și 10 spadasini. Alături de ei au făcut deplasarea și șase tehnicieni”.

Numărul cazurilor de coronavirus a crescut la 308. 11 pacienți se află la Terapie Intensivă, iar doi sunt în stare gravă

Imediat după anunțul făcut de Federație, Ana-Maria Brânză (Popescu) a dat asigurări că toți sportivii sunt în afara oricărui pericol și că au evitat pe cât posibilul contactul cu alți oameni.

„Dragilor,

Având în vedere ultimele noutăți, materialele din presa sportivă și dată fiind situația actuală, țin să vă anunț că atât eu, cât și colegele din lotul național și cei din echipa tehnică suntem bine 🙏. În cursul zilei de astăzi (n.r. - ieri, 20 martie 2020) am fost informați de către @FIE- International Fencing Federation de cazul sportivilor asiatici testați pozitiv pentru COVID-19. Deși suntem adversari pe planșă, în aceste momente le transmitem gânduri bune și refacere. rapidă. Am urmat cu strictețe recomandările Federației Române de Scrima și am contactat #DSP – eu am fost mai puțin norocoasă și n-am prins un apel telefonic, dar am trimis e-mail și voi insista în perioada imediat următoare deși sunt convinsă că sunt solicitați peste limită! De când am revenit în țară, am decis să rămân în casă, cu foarte mici excepții. Deși n-am prezentat niciun simptom până în acest moment și pe toată perioada competiției de la Budapesta nu am intrat în contact direct cu vreunul dintre sportivii în cauză, am hotărât că așa este mai sănătos, atât pentru mine, cât și pentru ceilalți. Nu voi vorbi mai multe despre subiect. Vă rog doar să aveți grijă de voi și nu numai.
Să ne revedem sănătoși și zâmbitori”

Pandemia nu-i sperie pe tineri. Peste 100 de împătimiţi de curse ilegale s-au strâns în parcarea din faţa Casei Poporulu... Povestea ”Pacientului Zero”. ”Am reapărut, ca Lazăr, din morți. Vreau doar să-mi văd fetița născându-se. Atât!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x