Antena Căutare

Costache: Din 2020, tinerii rezidenţi îşi vor putea efectua stagiile de formare, atât în spitalele militare din România, în spitalele judeţene mari şi în spitalele private

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat, miercuri, că, din 2020, rezidenţii se vor pregăti şi în spitalele militare, în spitalele judeţene mari şi în spitalele private.

”Am reuşit să găsim o soluţie europeană de a lărgi baza de formare pentru aceşti tineri minunaţi pe care-i avem. Din 2020, tinerii rezidenţi îşi vor putea efectua stagiile de formare atât în spitalle militare din România, în spitalele judeţene mari şi în spitalele private”, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Victor Costache.

Acesta a explicat că majorarea salarială nu este suficientă pentru ca medicii să rămână în ţară, fiind nevoie şi de condiţii.

”Ştim că unul din primii paşi în menţinerea tinerilor în ţară a fost mărirea salarială, dar nu a fost suficient, exodul a continuat şi este foarte important să ne aplecăm asupra condiţiilor de muncă şi de formare a acestor generaţii de tineri”, a mai spus Costache.

Ministrul Sănătăţii a vorbit despre faptul că în unele centre sunt medici coordonatori de rezidenţiat care au între 70 şi 140 de rezidenţi, ceea ce reduce calitatea formării acestora.

Costache a explicat că, în străinătate unde s-a format el, sunt doi rezidenţi la fiecare cadru şi a fost un adevărat ”scandal” când s-a trecut de la un rezident la doi, întrucât este nevoie de stabilirea unei relaţii de mentorat între coordonator şi rezidenţi.

Întrebat la cât ar vrea să limiteze numărul rezindenţilor pentru fiecare cadru, Costache a explcat că sunt specialităţi deficitare în coordonatori de rezidenţiat şi acestea ar putea fi afectate, dar a explicat că se vor căuta soluţii.

Sursa : news.ro

Sistemul sanitar a mai făcut o victimă! Bătrână în stare de putrefacție pe patul de spital... Au venit rezultatele din SUA! Ale cui sunt oasele găsite în pădurea de lângă Caracal. Raportul FBI ar fi fost finalizat....

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x