Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Chefi la cutite Sezonul 9

Veste nesperată, în lupta cu pandemia. COVID-19 și-a găsit nașul: „Rezultatele sunt interesante, provocatoare şi încurajatoare”

Pandemia de coronavirus ar putea ajunge la final, odată cu descoperirea neașteptată pe care au făcut medicii din Iran. Rezultatele „încurajatoare” au fost văzutela peste 94% dintre pacienți.

Veste nesperată, în lupta cu pandemia. COVID-19 și-a găsit nașul: „Rezultatele sunt interesante, provocatoare şi încurajatoare”

Profimedia

Două medicamente antivirale, folosite, în mod obișnuit, în cazul bolnavilor de hepatită C, au dat rezultate promițătoare pentru tratarea Covid-19 în teste clinice efectuate în Iran, potrivit Financial Times.

Datele obținute în cadrul a trei teste clinice arată că 94% dintre pacienţii spitalizaţi cărora li s-a administrat o combinaţie de Sofosbuvir şi Daclatasvir au prezentat scăderea febrei şi îmbunătăţirea respiraţiei, comparativ cu un nivel de 70% în cazul celor care nu au luat medicamentele.

Mai mult, rata mortalității în cazul pacienților cărora li s-au administrat medicamentele a fost de doar 5%, faţă de 20% în cazul celor care nu au beneficiat de tratament.

Se schimbă regulile de intrare în Grecia! 29 de români și bulgari, depistați pozitiv, la vama Kulata. Ce au anunțat autoritățile elene

Rezultatele „sunt destul de interesante, provocatoare și încurajatoare”, a spus directorul Institutului Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA şi membru al grupului de combatere a coronavirusului, Anthony Fauci.

„Avem nevoie cu disperare de antivirale care să poată fi administrate în fazele preliminare ale bolii pentru a preveni spitalizările. Aş încuraja studii suplimentare pentru a reuşi acest lucru”, a subliniat Fauci.

Încă o țară europeană spune „Stop românilor”! Ce restricții drastice au fost impuse. Anunțul, confirmat de MAE

Rezultatele au fost prezentate joi, la o conferinţă internaţională pe tema HIV/SIDA.

„Există deja suficiente doze de Sofosbuvir şi Daclatasvir pentru a trata milioane de oameni, dacă această combinaţie demonstrează eficienţă în teste ample. Vrem ca acest tratament să fie accesibil oricărei persoane care suferă de Covid-19, în orice ţară”, a declarat Andrew Hill, cercetător la Universitatea din Liverpool.

Recomandari