Antena Căutare

Încă o țară europeană spune „Stop românilor”! Ce restricții drastice au fost impuse. Anunțul, confirmat de MAE

Restricții drastice pentru români, într-o altă țară din Europa. Măsurile intră în vigoare de joi, 9 iulie, anunță MAE.

Încă o țară europeană spune „Stop românilor”! Ce restricții drastice au fost impuse. Anunțul, confirmat de MAE
Încă o țară europeană spune „Stop românilor”! Ce restricții drastice au fost impuse. Anunțul, confirmat de MAE | Profimedia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în conformitate cu informaţiile oficiale comunicate joi de către autorităţile olandeze Ambasadei României la Haga, începând cu data de 9 iulie, cetăţenilor care se deplasează din România în Olanda le este recomandată ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 14 zile din momentul intrării pe teritoriul Regatului Ţărilor de Jos.

De asemenea, MAE arată că, potrivit Ministerului olandez al Sănătăţii, Bunăstării şi Sportului, toţi pasagerii cu vârsta peste 13 ani care pleacă, sosesc sau tranzitează aeroporturile din Regatul Ţărilor de Jos, indiferent de ţara din care sau spre care călătoresc, au obligaţia de a completa o declaraţie de sănătate pe propria răspundere. Personalul din cadrul aeroportului va efectua verificări aleatorii ale pasagerilor, solicitând prezentarea declaraţiei completate şi semnate.

Informaţii cu privire la noua măsură, precum şi declaraţia menţionată anterior sunt disponibile pe site-urile www.government.nl, www.nederlandwereldwijd.nl.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga

  • + 31 70 354 15 80;
  • + 31 70 322 86 12;
  • + 31 70 331 99 80, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Raed Arafat a dezvăluit lista „activităților interzise”: „Nu mai putem vorbi de libertate individuală”

De asemenea, cetăţenii români, care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice: + 31 651 596 107.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet

  • www.mae.ro/node/51932,
  • haga.mae.ro, ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi
  • www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” , care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.
„Numărul de cazuri va mai crește” Alexandru Rafila anunță măsurile ce trebuie luate pentru a opri explozia de infectări:... Cel mai negru scenariu! Ministrul Sănătății a făcut dezvăluirea momentului: „Atunci se impune starea de urgență”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x