Cristina, o elevă de 10, umilită la Evaluarea Națională! Copila a cedat, chiar în curtea școlii: „Mă furnicau foarte tare mâinile, tremuram și nu îmi puteam controla bărbia”

O elevă premiantă, care acum este în fruntea ierarhiei în județul Gorj, a suferit un șoc puternic în momentul în care a văzut că primise nota 6 la proba de Matematică, la Evaluarea Națională 2020. Copila a avut nevoie de tratament medical urgent. Ce s-a întâmplat după ce a făcut contestație.

Cristina știa că a predat o lucrare perfectă la proba la Matematică de la Evaluarea Națională 2020. Însă, în momentul în care a văzut că a luat nota 6, copila a suferit o semipareză, chiar în curtea școlii. Părinţii i-au dat calmante ca să o liniştească.

„Mă furnicau foarte rău mâinile, tremuram, iar bărbia nu mai puteam să o controlez. Din cauza stresului. Ştiam că nu are cum să fie nota mea, eram sigură pe mine”, a explicat eleva.

Cristina este una din cele mai bune eleve din şcoală şi îşi doreşte să ajungă la un liceu de top din Târgu-Jiu, să studieze matematică-informatică. Dar tocmai nota la Matematică era să-i spulbere visul.

O elevă premiantă a suferit un șoc când și-a primit nota la Evaluarea Națională: „I-au dat pastile de calmare. Făcuse semipareză”. Ce s-a întâmplat, după contestație

„Are meditaţii. De vreo doi ani, o ţinem la meditaţii plus că lucra la Matematică cu doamna profesoară din şcoală şi acasă lucra până la două noaptea. Atât lucra de mult”, a mărturisit tatăl fetei.

Fata a făcut contestaţie şi până a venit rezultatul, şi ea şi părinţii au trecut printr-un stres uriaş.

După contestaţie, eleva a primit nota maximă la matematică, iar acum are una din cele mai mari medii din judeţul Gorj: 9,90.

Verișorul Cristinei: de la 2,25 la 7,90, tot la proba la Matematică!

Prin acelaşi şoc a trecut şi Robert, verişorul ei. Cei doi au fost şi colegi la aceeaşi şcoală. Băiatul a luat 9 la Limba Română, dar nota la Matematică era să-i distrugă viitorul.

„Am ţipat şi mi-a venit rău. După contestaţie am fost bucuros că luasem nota pe care o meritam”, a povestit Robert.

Schimbări importante în școli, din toamnă. Cum va arăta anul școlar 2020-2021? Achiziții noi pentru elevi și profesori

Lucrările au fost corectate de aceeaşi comisie în judeţul Dolj. Şi au fost văzute, potrivit procedurii, de doi profesori Cum se explică diferenţele atât de mari la o materie exactă?

„Din păcate, astfel de situații apar în fiecare an. Comisia județeană va analiza diferențele, va decide dacă a fost încălcata metodologia, iar persoanele respective vor suporta prevederile legale. De exemplu, li se poate suspenda dreptul de a mai corecta lucrări pentru maximum 5 ani”, a declarat Nicoleta Lițoiu, reprezentant al Inspectoratului Şcolar Dolj.

La Evaluarea Naţională au fost depuse anul acesta 15.275 de contestaţii. În urma lor, a crescut numărul celor care au luat peste 5. Şi elevii de 10 sunt mai mulţi: de la 839 la 892.

Sursa video: Antena 3

Ultimele știri