Schimbări importante în școli, din toamnă. Cum va arăta anul școlar 2020-2021? Achiziții noi pentru elevi și profesori

Dacă momentul în care se ridică toate restricţiile întârzie, elevii vor începe noul an şcolar în condiţii cu totul speciale. Ce schimbări îi vor aștepta pe copii, în sălile de clasă?

De altfel, în urmă cu câteva săptămâni a circulat schiţa unui ordin de ministru în care se vorbea despre mai puţini elevi în clase, ore mai scurte şi alte restricţii.

Deocamdată, după redeschiderea creşele și gradiniţelor, numărul de cazuri în rândul copiilor nu a crescut.

Recomandările făcute de INSP, în urmă cu câteva săptămâni

Din toamnă, o clasă ar fi putut avea maximum 10-15 elevi. Aceștia ar fi stat la școală cel mult patru ore iar fiecare oră de curs ar fi durat 30 de minute. Ceilalți elevi din clasă, care nu vor fi prezenți la școală în ziua respectivă, ar fi învățat de acasă.

Una dintre cele patru ore urma să se desfășoare într-un spațiu deschis, de exemplu în curtea școlii. De asemenea, erau experimentele de la orele de științe iar elevii nu se mai puteau muta din clasă în clasă.

Acestea sunt doar câteva din recomandările făcute de Institutul Național de Sănătate Publică în urmă cu mai multe săptămâni, însă reprezentanții ministerului spun că aceste recomandări din luna mai nu mai sunt valabile și asta deoarece noile recomandări făcute de INSP se vor adapta contextului epidemiologic din toamnă.

Școala de acasă

De asemenea, Guvernul se gândește la școala de acasă și asta deoarece există și un proiect de lege pentru cumpărarea laptopurilor și tabletelor pentru elevi, dar și pentru profesori.

Pe de altă parte, în țări precum Israel și Franța, după deschiderea școlilor și grădinițelor, numărul de cazuri de COVID-19 a crescut semnificativ.

Sursa: Antena 3

Ultimele știri