Antena Căutare

Cu cât s-au scumpit florile înainte de 1 Martie. Cât costă un buchet de lalele în 2024

Prețul florilor a crescut fulgerător în ultima perioadă. Înainte de luna martie, românii vor trebui să facă economii serioase pentru a păstra tradiția de Mărțișor și de Ziua Femeii.

bărbat florist care face un buchet de flori Galerie
Prețul florilor a explodat în 2024 | Shutterstock

În luna martie, zilele de 1 și 8 sunt unele foarte importante în cultura românească. Odată cu venirea primăverii, de la mic la mare, românii dăruiesc flori și celebrează un nou început.

În acest an, prețul florilor a crescut exagerat de mult. Majoritatea florilor sunt importate, iar românii sunt nevoiți să scoată mai mulți bani din buzunar pentru unul dintre cele mai iubite gesturi.

Citește și: De 8 martie, doamnele și domnișoarele pot primi tichete cadou. Ce valoare vor avea în acest an

Cu cât s-au scumpit florile înainte de 1 Martie. Cât costă un buchet de lalele în 2024

Conform unei surse, majoritatea florilor din piețe sau magazine sunt importate din Olanda. Astfel că, în acest an, florile specifice primăverii sunt mai scumpe cu 30%, în timp ce prețul trandafirilor a crescut cu 40%.

Citește și: Cum va fi vremea săptămâna viitoare. Prognoza meteo pentru săptămâna 26 februarie- 3 martie 2024

Românii cumpără între 1 și 8 Martie mai multe flori decât oricând altcândva pe parcursul anului. Prețurile mari din acest an pot pune în pericol un gest tradițional atât de îndrăgit.

Citește și: Nu face această greșeală. Ce flori nu este bine să oferi și de ce, mai ales de Ziua Îndrăgostiților

Potrivit sursei menționate anterior, numărul comenzilor de flori a fost unul redus comparativ cu anii trecuți. Prețul unui buchet este cu cel puțin 50 de lei mai scump față de anul 2023.

Citșete și: Horoscop bani pentru luna martie 2024. Previziuni astrologice pentru fiecare zodie. Ce nativi au reușite în plan financiar

Cele mai căutate flori în această perioadă sunt cele specifice anotimpului primăvară, precum lalelele, zambilele, freziile. Prețul unui fir variază între 7 și 8 lei.

Astfel că, prețul unui buchet de șapte lalele ajunge să coste aproximativ 50 de lei, în timp ce prețul unui buchet mai mare sau mai elaborat poate depăși 100 de lei. Bineînțeles, buchetele variază și în funcție de preferințele doamnelor și domnișoarelor la fel de mult precum o fac în funcție de buget.

Citește și: Schimbări majore pentru femeile din trei zodii în luna martie 2024. Beneficiază de protecția astrelor

În ciuda faptului că unii oameni au renunțat la acest obicei după ce s-au speriat de prețurile afișate, se estimează că industria florilor va continua să fie profitabilă. Potrivit sursei menționate, vânzările pot depăși 30 de milioane de euro în doar o săptămână.

Citește și: Guvernul anunță scumpiri majore din 2024. Cât va fi impozitul la un apartament de două camere

Reprezentanții florăriilor se așteaptă la un ritm de lucru alert în perioada următoare, iind convinși că românii nu vor lăsa să treacă această sărbătoare fără să respecta vechea tradiție de a oferi măcar o floare la început de primăvară.

Citește și: Lista completă a scumpirilor din 2024. Cât vor plăti românii în plus pentru țigări, alcool, sucuri, benzină sau apartamente

Românii se pot orienta spre alte cadouri simbolice sau pot ajusta numărul de fire, oferind astfel un buchet mai mic. Cu siguranță, doamnele și domnișoarele vor aprecia gestul.

Felicitări și mesaje de Dragobete, pe 24 februarie. Imagini și urări de dragoste cu ”Te iubesc” pentru sărbătoarea de sâ... Cine e judecătoarea din cazul Pascu. Cât câștigă Ancuța Ioana Popoviciu, cea care a întrebat dacă Sebi Olariu e prezent ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x