Live acum
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Cu cât se vor mări, de fapt, alocațiile? Ministrul Muncii, precizări de ultimă oră: „Facem eforturi”

Ce se întâmplă cu creșterea alocațiilor, promisă la 1 august? Ministrul Muncii, informații de ultim moment despre planurile Guvernului.

Cu cât se vor mări, de fapt, alocațiile? Ministrul Muncii, precizări de ultimă oră: „Facem eforturi”

„Este determinarea Guvernului să crească alocaţiile. Este o decizie a CCR care nu reprezintă o opţiune, ci o obligaţie, dar este o determinare a PNL să facă această creştere, aşa cum a făcut-o în toţi aceşti ani”, a declarat Violeta Alexandru, marți seară, la Realitatea Plus.

Aceasta a precizat că Guvernul are în lucru un proiect de OUG pentru mărirea alocaţiilor.

„Suntem în lucru cu un proiect de OUG care să fie adoptat în această săptămână, astfel încât să ne încadrăm în termenul de care am vorbit de la începutul anului – 1 august – pentru alocaţii mărite.

Este adevărat că suntem în mijlocul acestor discuţii şi că ministrul Finanţelor a avut o primă discuţie cu mine şi cu premierul.

Continuăm dialogul mâine, pe măsură ce are toată imaginea de ansamblu şi ne îndreptăm spre un scenariu de alocare etapizată a procentului de 100%, astfel încât în acest an şi în următorii ani să se simtă în continuare o creştere a alocaţiilor”, a mai declarat Violeta Alexandru.

Întrebată dacă se va aplica creșterea de 15% anunțată de ministrul Finanțelor, Alexandru a declarat:

„Facem eforturi să găsim toate sursele din care să putem completa pentru o creştere mai consistentă a alocaţiilor şi ne preocupă să ajungem la un echilibru în buget pentru că avem şi alte creşteri de făcut şi trebuie să fim conştienţi că toate se fac din bani publici.”

Ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu, a anunţat, luni seară, la Realitatea Plus, că alocaţiile vor fi majorate de la 1 august cu un procent ”în jurul a 15%”.

Premierul Ludovic Orban a declarat luni că Guvernul va creşte alocaţiile în mai multe etape, dar că procentul şi ritmul de creştere depind de prognozele pe care Executivul le va face.

Recomandari