Live acumMireasa Sezonul 2
Prime Time 20:30Chefi la cutite

Noi restricții! De când se vor închide terasele, în România! Orele la care va fi interzisă servirea clienților

Se închid terasele, în România, într-un interval orar, potrivit noilor măsuri ce au fost stabilite de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) pentru limitarea răspândirii noului coronavirus.

Noi restricții! De când se vor închide terasele, în România! Orele la care va fi interzisă servirea clienților

Mai exact, s-a decis închiderea teraselor după ora 23.00 şi până la ora 06.00, iar pe plajă pot sta mai aproape de doi metri doar persoanele din aceeaşi familie, respectiv copii şi părinţi sau bunici.

„Interzicerea comercializării și consumului produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice, în intervalul orar 23.00-06.00”, a fost una dintre propunerile Comitetului.

Alimente ce pot declanșa boli cardiovasculare, diabet și cancer, în România! Lege pentru limitarea substanțelor nocive, adoptată!

În afara intervalului menționat, operatorii economici care desfășoară aceste activități au obligația să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienți la numărul locurilor pe scaune, precum și a oricăror activități ce presupun interacțiunea fizică între clienți, inclusiv dansul.

„Vă rog, vreau la spital, să nu moară și mami, la fel ca tati! Am 12 ani și am COVID-19. Mami are cancer”. Ariana, din Oradea, lecție pentru români!

„Interzicerea desfășurării activității cu publicul pentru operatorii economici din domeniul jocurilor de noroc, în intervalul orar 23.00-06.00”. este o altă propunere a Comitetului.

În plus, este instituită, printr-o decizie, în anumite intervale orare, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise stabilite prin hotărâre a comitetului județean sau al Municipiului București pentru situații de urgență, cu avizul direcției de sănătate publică. Detalii, AICI!

Propunerile adoptate în Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă vor fi dezbătute miercuri, în şedinţa de Guvern.

Recomandari