Antena Căutare

Cu cât va crește salariul minim pe economie de la 1 octombrie. Ce se va întâmpla cu tichetele de vacanță

Salariul minim pe economie va crește de la 1 octombrie 2023 cu 10%, în timp ce tichetele de vacanță nu vor mai fi valabile pentru o anumită categorie de angajați.

lei romanesti
Cu cât va crește salariul minim pe economie de la 1 octombrie. Ce se va întâmpla cu tichetele de vacanță | Profimedia

De la 1 octombrie 2023, salariul minim brut va crește de la 3000 la 3300 de lei, notează Newsweek.ro.

Citește și: Ce salariu are un medic de familie în România. Sumele “ireale” pe care le încasează

Salariul minim pe economie va crește de la 1 octombrie 2023. Cu cât se majorează

Din suma de 300 de lei în plus, angajații români vor rămâne în mână cu 93 de lei, după reținerea taxelor, mai scrie sursa citată. Totodată, salariul minim în construcții crește de la 4.000 la 4.500 de lei brut.

De altfel, de la 1 ianuarie 2024, salariul minim brut va putea ajunge la valoarea de 3.750 de lei, însemând suma de 2.231 de lei net.

Citește și: Ce salariu primește un asistent social în România. Ce apare în fișa postului

Pe lângă majorări de salarii, premierul Marcel Ciolacu are, în plan, să elimine tichetele de vacanță pentru salariile mai mari de 10.000 de lei brut, dar și facilitățile fiscale în domeniul IT.

“De exemplu, în Germania, salariul minim anul trecut a crescut de trei ori. Este un mecanism prin care îţi ţii lucrătorii în ţară. Cu adevărat acest lucru trebuie suportat şi de către economia reală. Dacă vor fi scoase parte din facilităţile, de exemplu, în construcţii, discuţiile sunt foarte clare ca să şi mărim salariul minim. E dreptul dumneavoastră să daţi breaking news că Ciolacu taie salariile, nu le tai. Şi tocmai de aceea vom mări salariul minim, astfel încât să nu piardă nimeni la salariu”, a afirmat Ciolacu, acum câteva luni, scrie News.ro.

Românii vor fi nevoiți să scoată din buzunar mai mulți bani de la 1 ianuarie 2024 pentru anumite produse. Ce se scumpeșt... Ce pensie primește un român care a lucrat în Spania. Este mai mare decât în țara sa natală...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x